Černé stavby musí pryč!

Jan Vnouček 2013-07-03 02:16:00

Kryry – Černé stavby ze břehů a lávky přes Blšanku musí pryč! To je jeden ze závěrů jednání, které minulé úterý do Kryr svolalo Povodí Ohře. Zároveň tento státní podnik přislíbil, že zahájí čištění koryta a pobřežních porostů podél „Zlatého potoka“, aby byla důsledně zajištěna průtočnost koryta, a kde bude potřeba, zpevní břehy. Po schůzi mezi zástupci obcí, pověřeného úřadu města Podbořany a dalších zainteresovaných institucí o tom informoval kryrský starosta Miroslav Brda.  

„Veškeré černé stavby na březích a veškeré zahradní domácí lávky přes říčku budou muset být do konce září odstraněny,“ tlumočil výsledek jednání. Tyt totiž při náhlé povodni vytvářely „špunt“, zachytávaly se na nich větve a další spláví, které pak bránily rychlému odtoku velké vody a vytvářely přehrady a rozlivy. Protipovodňová opatření se dotknou i vlastníků a nájemců pobřežních pozemků. Podle Brdy budou majitelé, kteří dosud bránili vstupu na své pozemky, vyzváni, aby na nich umožnili provedení úprav. „Povodí Ohře uložilo i městu Kryry, aby umožnilo vyčištění svých pozemků. Abychom splnili tento úkol, budeme muset dát výpověď z nájmu některým nájemcům. Již nesmíme tolerovat černé stavby,“ dodal starosta.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video