Lepší svět v Nepomyšli

Jan Vnouček 2013-07-06 00:00:00

Nepomyšl – Jde to i bez rasismu a v duchu fair play. To jasně v Nepomyšli ukázal 2. ročník akce Kopeme za lepší svět v rámci osvětové kam-paně Rozvoj pro fotbal. Již po druhé se letos do Chmelištné a Nepomyšle sjeli mladí lidé z Keni a Kamerunu, aby se tu setkali s místními „domorodci“ a zahráli si s nimi turnaj ve street-fotbalu o Putovní pohár fair play.    

Mezinárodní tým se v Nepomyšli usídlil od 26. do 30. června. Do našeho regionu ho již podruhé přivedl Václav Staněk z koňského dvorce Chmelištná. Na programu byly workshopy, ohňová show a africké bubny a tance. Celý pobyt vyvrcholil v sobotu na nepomyšl-ském hřišti fotbalovým turnajem smíšených družstev, kde o držiteli poháru nerozhodoval výsledek, ale fair play. Do akce se aktivně zapojily i místní spolky. Například ve středu ukončilo Mateřské centrum Jablíčko několikadílný dětský výukový program Okou-zleni Afrikou a v pátek již za účasti afrických hostů pro děti přichystalo česko-keňskou naučnou stezku o poklad knížete Nezamysla. „Kampaň využívá fotbal jako prostředek sociální práce a učí účastníky, jak řešit konflikty smírnou cestou. Není to pomoc Africe. Spíš má lidi inspirovat k myšlenkovým posunům, má je sbližovat a být přínosem hlavně pro nás,“ upozornil Staněk. Podle spokojené koordinátorky kampaně Lucie Juříkové z pořádajícího sdružení INEX se za rok do Nepomyšle určitě vrátí. Fotografie zde.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video