V Postoloprtech mají delší prázdniny

Pavel Macák 2013-07-06 00:13:00

Postoloprty – O tři dny delší mají prázdniny žáci Základní školy v Postoloprtech, Vysvědčení jim předali jejich třídní učitelé a učitelky už v úterý 25. června. Důvodem třídenního ředitelského volna byly technické důvody, protože ve škole byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce sociálního zařízení v pavilonech na Draguši.    

A tak svátečně oblečené děti s květinami, ale i bonboniérami, či malými dárečky, běžely tentokrát do školy s obzvláště radostnými tvářemi. „Jak se těšíte na prázdniny?,“ zeptala se před rozdáváním vysvědčení a diplomů za dobrou práci v uplynulém školním roce třídní učitelka I.B Květa Zíbrtová. Všechny ruce jednadvaceti prvňáčků okamžitě vylétly nad jejich hlavy a mnozí, aby podtrhli své emoce, vyskočili i na židličky… „Takhle moc!!!,“ křičeli jeden přes druhého. „Ale nejprve vás musím odměnit,“ řekla tajemně učitelka a začala rozdávat diplomy za jejich čtenářské, sportovní či luštitelské aktivity a za sběr papíru. A pak to přišlo. Vysvědčení. Většina žáčků byla moc spokojena, protože se na něm objevily samé jedničky, ale ani dvojky některým nevadili. Jen dvě děti nebyly veselé. První třídu si totiž budou muset zopakovat. Potěšily také pochvaly od třídní učitelky a tři prvňáčci – Hana Soukupová, Karolína Göblová a Adam Slušný si ještě šli pro pochvalu k řediteli školy Danielu Syrovátkovi.
Šest vyznamenání si z posledního ročníku základní školy odnesli absolventi ve Školní ulici v Lounech. Podle slov třídní učitelky Jaroslavy Rychtrové se třída hodně zlepšila. Dalším čtyřem žákům uteklo vyznamenání jen o kousíček, když neměli žádnou trojku, ale pouze dvojky. Po rozdání vysvědčení pak následovalo poděkování všem učitelům. Nyní už jen chybí popřát deváťákům, aby se jim líbilo na jejich vysněných středních školách.
V ostatních školách se vysvědčení rozdávala až v pátek 28. června. Žáci i studenti budou mít nyní plno volných dnů a po zásluze si odpočinou i jejich učitelé. Tak ať se jim ty prázdniny vydaří! Fotografie zde.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video