Lucie Svěcená zazářila na Mistrovství Evropy

Iveta Drlíková 2013-07-16 11:04:00

Poznaň, Žatec – Dvě stříbrné medaile vybojovala patnáctiletá žatecká plavkyně Lucie Svěcená na Mistrovství Evropy juniorů, které ve dnech 10. – 14. července hostilo polské město Poznaň. V sobotu  získala stříbro na 100 metrů motýlkem a v neděli přidala druhé na padesátce motýlkem. Na obou tratích překonala české rekordy a na stovce dokonce jako první česká plavkyně dokázala pokořit hranici jedné minuty.

Seniorský národní rekord na 100 metrů motýlkem posunula Lucie na 59,54 sekundy již v pátečním semifinále a stala se tak první českou motýlkářkou , která tuto trať zaplavala pod minutu. Ve finále ještě na obrátce vedla, ale nakonec dohmátla  druhá za vítěznou Claudií Tarziaovou z Itálie v čase 59,69. Třetí místo vybojovala Wattelová z Francie.
Další český rekord a druhou stříbrnou medaili získala žatecká  plavkyni poslední den mistrovství. Lucie nejprve v nedělních rozplavbách překonala vlastní seniorský rekord na 50 metrů motýlek, který vylepšila  o 19 setin sekundy na 27,04. Ve finále svůj čas ještě vylepšila na 26,88 a doplavala druhá za plavkyní Nasretdinovou z Ruska, třetí dohmátla Govejsková ze Slovinska.
Čeští junioři získali v Poznani celkem pět cenných kovů. Dvě stříbrné medaile díky Lucii Svěcené a dvě zlaté a jednu stříbrnou vybojoval kraulař Jan Micka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video