Staví v Podbořanech šneci?

Jan Vnouček 2013-09-05 00:27:00

Podbořany – Do velkého skluzu se dostaly některé velké investiční akce, které financuje město Podbořany. Stavební firmy nabraly několikatýdenní zpoždění hlavně při revitalizaci podbořanské ulice Dukelská a při revitalizaci středu Buškovic. Oproti plánům se minulý týden ještě ani nezačalo pracovat na revitalizaci centra Hluban. Také rekonstrukce zázemí na fotbalovém hřišti v Buškovicích se nepohnula pozitivním směrem.

„Přijde mi, že v krizi není stavební trh, jak se všude píše, ale spíš stavební firmy,“ komentuje jejich práci rozhořčený podbořanský starosta Radek Reindl. Podle jeho slov například město nechalo subdodavateli firmy Skanska znovu vydláždit v Dukelské ulici celou dlouhou pěší komunikaci. „Chceme hezký rovný chodník bez vln,“ nebere si servítky.
Pochopení pro pomalý postup prací nemá ani podbořanský tajemník Martin Gutzer. „Na revitalizaci Buškovic je odvedeno teprve 40 procent práce a v Hlubanech ještě nekopli. A není tam vidět nějaké enormní nasazení,“ kritizoval minulý týden postup mostecké firmy Metal Quatro. Spokojen není ani s přístupem společnosti Vyslystav z Halže, která již několik měsíců opravuje buškovické fotbalové kabiny a zatím pouze zbourala střechu. „Tak to nemají brát, když na to pak nemají kapacity,“ vyčítá jim.
„Za chvíli začne mrznout a nic není hotovo. Všem ale hrozí penále a v případě dotovaných kací i vysoké sankce,“ uvádí Gutzer.
Naopak dobře jde práce od ruky firmě Petrom se zateplováním škol. Ta podle představitelů radnice dohnala počáteční zpoždění. Dům dětí a mládeže je již kompletně zateplený a na obou základních školách jsou již vyměněna okna. Také zázemí pro tenisty na Tatranu se v režii firmy Metal Quatro uspokojivě dokončuje.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video