Po měsíci zmatků došla starostům trpělivost

Jan Vnouček 2013-09-13 01:29:00

Podbořansko – Stížnosti na služby České pošty se množí v obcích Podbořanska. Pošta přistoupila od 1. srpna k centralizaci dodací služby a rozváží dopisy po Podbořansku až z depa Žatec. To ale podle kritiků přineslo problémy s doručováním. Lidé si na chybnou donášku pošty stěžují například v Lubenci, Nepomyšli a Blatně.

Objevují se případy vůbec nedoručených dopisů nebo dopisů dodaných místo adresátům do jiných poštovních schránek. „S centralizací dodací služby jsou problémy. Doručovatelky, které dopisy ze Žatce rozvážejí, nemají znalost místních občanů a vznikají tak chyby,“ kritizuje lubenecký starosta Bohumil Peterka. „Pošta pořád mění doručovatele, každý týden rozváží někdo jiný a dochází k zaměňování adresátů. Lidi nám například nosí na úřad dopisy, že je měli ve schránce, a nepatří jim,“ přidává se blatenský starosta Václav Beneš. Podobné případy se objevují i v Nepomyšli.
„Je to krok zpátky. Nevím, zda to není taktika, aby lidi přestali chodit na poštu a ta se pak mohla snáze zrušit a vnutit nám partnera,“ domýšlí se představitel Blatna. Podobné podezření má i lubenecký Peterka, protože podle něj se služby na poštovním úřadě v Lubenci od 1. srpna velmi zhoršili. „Místo dosavadní vedoucí, paní Chaloupecké, která od České pošty kvůli novým podmínkám odešla, se na přepážce pracovnice stále střídají a zaučují. Asi dvakrát už ani neotevřely, aniž vyvěsily oznámení. Takhle tu poklesnou tržby, a bude se jim to pak lépe zavírat,“ dodává Peterka.
Starostové to tak ale nechtějí nechat a hodlají se bránit. „Budeme to řešit na radě Svazku obcí Podbořanska a budeme oficiálně po České poště chtít nápravu. Už jsem o těchto problémech informoval i náměstka hejtmana,“ ujišťuje Beneš, který je zároveň krajským zastupitelem.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video