"Opravená" silnice potřebuje opravit znovu

Pavel Macák 2013-11-08 01:08:00

Levonice – Jediná silnice spojující Postoloprty s Levonicemi, která byla v tak hrozném stavu, že spíše připomínala zkušební úsek cesty továrny na tlumiče, byla před dvěma týdny „opravena“. Pro Správu a údržbu silnic Louny tuto práci zajišťovaly Ekostavby Louny. Ta však nedopadla podle představ místních obyvatel, ani ostatních, kteří tuto silnici využívají.

„Vážený pane Mikloši, telefonicky jsem vás několikrát upozorňovala na velmi špatný, téměř nesjízdný stav vozovky Postoloprty  -  Levonice. Do dnešního dne nedošlo k žádné opravě této vozovky. V obci Levonice zajišťujeme dopravní obslužnost několikrát denně. Velmi špatný stav vozovky je v takovém rozsahu, že se výtlukům nelze vyhnout. Pokud dojde k poškození našich autobusů, budeme náhradu škod požadovat na vás. Také stále musíme zdůvodňovat zpoždění na jednotlivých spojích Krajskému úřadu. Vaše odpověď, že se jedná o silnice III. třídy je pro mě nepřijatelná, vzhledem k tomu že je to jediná komunikace do obce Levonice. Celá tato situace bude řešena s občany obce Levonice, s Městským úřadem v Postoloprtech a Krajským úřadem, se kterým již komunikovala Alena Lovičová jako zástupce obce. Tímto vás žádám o urychlenou opravu zmíněné vozovky a také vaší odpověď,“ napsala 19. září dispečerka BusLine a.s., Louny Jaroslava Kalousová.
Josef Mikloš ze SÚS Louny na tento dopis následující den odpověděl: „Silnice III/2504 v okresu Louny bude v nejbližších dnech opravena.“ To sice byla pozitivní odpověď, ale jen zdánlivě. „Opravy se ujala společnost Ekostavby Louny, ale výsledek je tristní,“ stěžovala si opět Alena Lovičová.
S dotazem jsme se obrátili na ředitele SÚS Vladimíra Macholdu, který stav opravy prověřil a odpověděl:
„Úsek Postoloprty – Levonice byl opraven tzv. emulzovým nátěrem, který zcela odpovídá danému poškození živičného povrchu a zatížení tohoto úseku. Při této opravě je použita emulze a drť, která se určitou dobu ponechává na vozovce. Poté dochází k jejímu odstranění a zůstává množství, které se vštěpí do emulze. Tato úprava v současné době probíhá.   Je pravdou, že po provedené opravě vjel do tohoto úseku traktor, který na dvou místech (asi 20m) poškodil provedenou opravu. Tento úsek bude opraven v průběhu příštího týdne,“ uvedl Macholda. Jednání s Ekostavbami Louny a SÚS Louny vyvolal také starosta Postoloprt Václav Ibl. To se konalo toto pondělí a zástupce společnosti Ekostavby uznal tuto reklamaci a přislíbil nápravu v těchto dnech.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video