Když nebudou dotace, udělá se jen to nejnutnější

Pavel Macák 2013-12-05 00:42:00

Louny – Celkem sto šedesát tisíc korun bylo minulý týden rozděleno radou města Louny mezi šest základních škol a gymnázium na financování mimoškolní zájmové činnosti mládeže na období září až prosinec. Radní dále souhlasili s doporučením kontrolního výboru a rozhodli se, že výjimky z obecně závazných vyhlášek o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, o poplatku ze psů a o regulaci provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her bude pouze v kompetenci zastupitelstva města.

Rozhodnuto bylo též na návrh investiční komise, že pokud město nezíská dotace na investiční akce rekonstrukce kulturního zařízení Zastávka a výstavba Zeleného náměstí v Zahradním městě, budou realizovány v příštím roce pouze v rozsahu jejich prvních etap. To znamená, že na Zastávce by byl opraven jen interiér, aby se zde mohly pořádat společenské akce, a na Zeleném náměstí bude upraven výsadbou zeleně pouze jeho obvod. Prakticky nezměněny pro příští rok budou počty zaměstnanců městského úřadu a příspěvkových organizací. Pouze u Městské pečovatelské služby bude navýšen stav zaměstnanců v kuchyni o čtyři, z důvodu rozšíření vyvařování jídel.
V neposlední řadě radní schválili návrh rozpočtu na příští rok, který bude schvalován městským zastupitelstvem na jednání 9. prosince.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video