Podbořany potřebují rozpočet nafouknout

Jan Vnouček 2014-01-23 01:56:00

Podbořany – Jak nafouknout rozpočet, si lámou hlavy na radnici v Podbořanech. Vedení města má připraveno tolik zajímavých investičních akcí, ale do 21 miliónového investičního rozpočtu jich dostane jen pár.

Několik z nich je již rozpracováno, takže musí být v roce 2014 určitě dotaženy do finále. Jde o výstavbu fotbalového zázemí v Buškovicích za 3 milióny korun, které je již zbouráno, dostavbu rozšířeného parkoviště u hřbitova v Podbořanech za 600 tisíc a vybudování přístavby MŠ Bratří Čapků za cca 7 miliónů. Letos musí být kvůli dotačním podmínkám dokončeno i zateplení budovy Základní školy TGM za 4 milióny Kč. V prvním nástřelu se mezi vyvolenými investicemi objevuje také 2. etapa revitalizace veřejných ploch v Hlubanech za 4, 5 miliónu. Další statisíce mají Podbořanští vyčleněny na vypracování projektových dokumentací na budoucí investiční záměry a drobnější opravy.
Město by ale podle tajemníka Martina Gutzera rádo ještě například položilo nové povrchy propoje ulic Na Barborce a Švermova, přestavělo bývalou ubytovnu Na Barborce, zateplilo objekt TJ Tatran, provedlo plynofikaci Na Kopci, vyměnilo podlahu v tělocvičně ZŠ Husova. Tyto investice jsou zatím mezi čekateli. Konečný rozpočet města Podbořany bude schválen až v únoru.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video