Kynologové se bouří. Po lounské radnici požadují snížení poplatků za psy

Pavel Macák 2014-01-23 00:16:00

Louny – Základní kynologická organizace Louny na výroční členské schůzi projednávala zrušení slevy z poplatku za psy, která byla radou města zrušena a rozhodla se napsat radním k projednání dopis s požadavkem, aby dosavadní slevy pro členy organizace byly zachovány. Místo dvou set korun mají totiž nyní platit 1 200 Kč.

„Sleva na místním poplatku motivuje majitele psů navštěvovat kynologický klub, který je vede k odpovědnosti za svého psa a to jak ve smyslu poslušnosti, tak ve smyslu čistotnosti,“ uvádí v dopisu jednatelka organizace Petra Aulická. Svoji žádost odůvodňuje tím, že kynolog je dobrý pejskař, po psovi sbírá exkrementy, má jej vychovaného a poslušného, rozhodně ne agresivního a nespolečenského, pes je veden tak, aby byl schopen složit zkoušku (poslušnosti, agility) i v rušném prostředí. Dále je v dopisu uvedeno, že členové kynologické organizace zajišťují svou účastí řadu předváděcích akcí, kde informují o vztahu mezi psem a jeho pánem a možnostech výcviku psů, jsou zváni do stacionáře v Lounech a jiných podobných zařízení a zpříjemňují tak jejich členům všední dny, věnují se canisterapii, organizují semináře pro děti, kde jim vysvětlují jak se psem komunikovat a jak být vzájemnými partnery a v neposlední řadě pořádají kynologické závody, které do města přivádějí lidi z různých částí republiky, i ze zahraničí, kteří ve městě nocují, odvádí poplatky a podporují cestovní ruch.
„Zvážíte-li veškeré aktivity, které člen ZKO pro obyvatele města Louny dělá, jistě dojdete k závěru, že si slevu na poplatku ze psů, kteří jsou přímými účastníky těchto akcí, zaslouží,“ dodává v dopisu Aulická.
„S politováním musím konstatovat, že jsem doposud neobdržel na stůl žádný dopis od Kynologického klubu. Až takovýto dopis obdržím, určitě bude projednán v příslušných orgánech města, tak jako mnoho obdobných dopisů jiných, kterými je oslovována rada města,“ uvedl na náš dotaz, jak bude tento dopis řešen, starosta města Radovan Šabata.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video