O vítězství se utkají Blažim a Zlonice

Redakce 2014-02-25 09:39:00

V sobotu večer a v neděli byla odehrána první nadstavbová utkání turnaje FK Postoloprty cup, v nichž se rozhodlo o tom, který z týmů si vybojuje příležitost utkat se během následujícího víkendu o lepší konečné umístění.

FK PERUC – FK Slavoj ŽATEC C 0:2 (0:1)
V sobotu večer od 19 hodin se v prvním souboji o lepší pozici v FK Postoloprty cupu utkaly Peruc a žatecká rezerva. Příchozí diváci mohli sledovat velmi vyrovnané utkání. Pouze tým ze Žatce se však dokázal prosadit i brankově. V 28. minutě se trefil Baloun, a protože další branky v úvodním dějství nepadly, stanovil zároveň skóre prvního poločasu. Po změně stran pokračoval souboj mužstev ve stejném duchu. Především defenzivní práce se oběma týmům dařila, a tak na sebe rozhodnutí nechalo čekat až do 80. minuty, kdy se prosadil Tatár a zajistil tak žateckým vítězství a jistotu boje o závěrečné 5. místo, který shodou okolností svedou s dorostenci z téhož týmu. Mužstvo Peruce se pak během nadcházejícího víkendu utká o konečné 7. místo s Lenešicemi.
FK POSTOLOPRTY B – FK VÝŠKOV 1:3 (0:1)
V „oblíbeném“ brzkém nedělním termínu proti sobě od 9 hodin nastoupila mužstva, kterým se v turnaji příliš nedaří. V úvodních třiceti minutách byl lepší Výškov. Vytvořil si mírnou převahu, ale ta se projevovala především ve středu hřiště. Příležitostné střely a šance se podařilo (někdy se štěstím) pořádajícím Postoloprtům likvidovat. Výškovští se však ve 33. minutě přece jen dokázali po samostatném úniku prosadit. Ještě před koncem poločasu se i Postoloprtští dostali k šanci, ale ta zůstala neproměněna. Po změně stran pokračovali domácí v bezzubé hře a tak se opět prosadili Výškovští. Jiskřičku naděje vybojoval pro Postoloprty Hrbek, který snižoval na 1:2, ale to bylo ze strany domácích vše. Hostující Výškov nakonec zvítězil 3:1 a v souboji o konečné 9. místo vyzve Bečov. Postoloprtským soupeřem o 11. místo bude Chožov, který právě na bečovské mužstvo nestačil.
Sokol CHOŽOV – Sokol BEČOV 3:4 (0:3)
Ve výše zmíněném utkání tahaly především v prvním poločase za kratší konec chožovští hráči. V úvodních pětatřiceti minutách sice branka nepadla, ale pak si Bečov s klidem během pouhých deseti minut vytvořil tříbrankový náskok, když Cibrik zkompletoval hattrick. Hned na začátku druhého poločasu se podařilo snížit chožovskému Koubkovi, který proměnil sólový únik na brankáře. Za Bečovské však hned odpověděl znovu Cibrik a přinesl svému mužstvu zpět tříbrankový náskok. Za Chožov pak začal úřadovat Stránský, který dvěma brankami ještě utkání zdramatizoval. Víc už ale on ani jeho spoluhráči nestihli, a tak Bečov zaslouženě zvítězil.
FK BLAŽIM – TJ ŽIŽELICE 3:1 (1:1)
V prvním poločase duelu vítěze skupiny A s druhým týmem skupiny B mohli diváci sledovat pohledné a vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. Ve 23. minutě poprvé udeřilo, když se prosadil blažimský Suvák a poslal svůj tým do vedení. Žiželickým se záhy podařilo vyrovnat, když se z penalty prosadil Bartoň. Ve zbytku prvního dějství pak byli vidět především Žiželičtí, ale další branku už se jim vstřelit nepodařilo. Po změně stran se aktivněji projevovala Blažim. Lepšími kombinacemi si dokázala vytvářet šance a v 56. minutě se zaslouženě ujala díky Lenkvíkovi vedení. V 65. minutě navíc na rozdíl dvou branek upravil Kratochvíl, čímž stanovil konečnou podobu výsledku. Blažim díky svému vítězství bude hrát finále se Zlonicemi a Žiželice se utkají o bronzovou příčku s Vrbnem.
FK Slavoj ŽATEC D – Sokol LENEŠICE 6:4 (4:1)
V neděli odpoledne se utkali dorostenci Žatce s Lenešicemi. K vidění byla branková přestřelka, která skončila vítězstvím Žatce. Už po úvodních deseti minutách vedli dorostenci o dvě branky po dobrých kombinacích. V 15. minutě se Lenešicím podařilo snížit. Poté přišla dvacetiminutovka penalt, když první zůstala ve 20. minutě neproměněna, ale ke druhé se postavil žatecký Hassman a vrátil svému mužstvu dvoubrankové vedení. Do konce poločasu se tentýž hráč dokázal prosadit ještě jednou, a tak do druhého dějství nastupovali žatečtí dorostenci s tříbrankovým náskokem. V prvních deseti minutách po změně stran padlo po jedné brance na obou stranách. Na 6:2 pak zvýšil v 62. minutě Krabec, a zdálo se být rozhodnuto. Lenešice se však ještě pokusili s výsledkem něco udělat. Během dvaceti minut se jim podařilo vstřelit dvě branky, ale to bylo z jejich strany vše, a tak se utkají pouze o konečné 7. místo s Perucí. Naopak na žatecké dorostence čeká kuriózní souboj o 5. místo s rezervou stejného týmu.
TJ VRBNO nad Lesy – SK ZLONICE 1:5 (1:2)
O druhém finalistovi FK Postoloprty cupu rozhodl souboj Zlonic s Vrbnem. Na první střelu se čekalo až do 23. minuty, ale zlonický útočník orazítkoval pouze břevno. V 35. minutě už se ale jeho spoluhráči mohli radovat. Po pěkném centru se hlavou prosadil Samek. O tři minuty později navíc Zlonice udeřily podruhé zásluhou Bakose. Těsně před koncem poločasu se vrbenskému Vošickému podařilo ještě zkorigovat stav, a proto bylo i v druhém poločase oč hrát. Zlonice ale ještě zvýšily obrátky a v 53. minutě na dvoubrankový rozdíl zvýšil Nagy. Dalších dvacet minut se hrálo bez výraznějších šancí na obou stranách. Definitivní rozhodnutí tak pravděpodobně padlo v 75. minutě, když se z trestného kopu trefil Vimr. V 78. minutě pak už jen pečetil na konečných 5:1 Demeter. Zlonice si tak po roce opět vybojovali šanci zvítězit v zimním postoloprtském turnaji. Jejich finálovým soupeřem bude Blažim. Vrbno se utká o konečné třetí místo se Žiželicemi.
Program FK Postoloprty cupu na následující víkend 1. a 2. března tedy vypadá takto:
FINÁLE (neděle 17:00): FK Blažim – SK Zlonice
Utkání o 3. místo (neděle 13:00): TJ Vrbno nad Lesy – TJ Žiželice
Utkání o 5. místo (sobota 17:00): FK Slavoj Žatec C – FK Slavoj Žatec D
Utkání o 7. místo (sobota 19:00): Sokol Lenešice – FK Peruc
Utkání o 9. místo (neděle 11:00): FK Výškov – Sokol Bečov
Utkání o 11. místo (neděle 9:00): Sokol Chožov – FK Postoloprty B
Andrea Bláhová, Radka Svobodová

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video