Glosa Pavla Macáka: Slza stála prachy

Pavel Macák 2014-02-25 10:02:00

O tom, že se opravdu nevyplatí bez vědomí autora používat pro veřejnou prezentaci jakákoliv fotografie, která je zveřejněna na webových stránkách, se před několika měsíci přesvědčili v Černčicích. Zdejší fotbalisté si totiž stáhli ze soukromé webové stránky snímek slzícího oka, který několikrát použili, když prohráli svůj zápas. 

Nevěda, že taková fotka podléhá autorskému zákonu a že se za její použití musí platit, si tímto obrázkem zpestřili své stránky. Ale ouha! Ozvala se firma Logicall, že obec musí za použití fotky zaplatit odškodné ve výši 8 400 korun, které požaduje agentura Profimedia CZ a.s., kterou ona zastupuje. Spor se táhl prakticky od léta loňského roku, a přestože městys požadoval prominutí jakékoliv částky, nakonec, po poradách s právníkem musel z rozpočtu vydat částku ve výši 5 040 Kč, tedy asi čtyřicet procent původně požadované ceny. Kdo je autorem zmíněné slzy v oku se asi Černčičtí nikdy nedozvědí, stejně jako to, zda zmíněné peníze dostal. Ale proč taky. Podstatné je, že peníze někdo shrábnul.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video