Neviděli jste falešné dřevorubce?

Jan Vnouček 2014-02-25 10:12:00

Podbořany, Vroutek – Krádeže dřeva na stojato se v poslední době rozmohly na Podbořansku. A nelegální dřevorubci nijak netroškaří. U Vroutku ukradli 130 stromů borovice, u Podbořan pokáceli a odvezli okolo 50 kusů akátů. Zatímco v prvním případě již byla policie úspěšná a pachatele zadržela, ve druhém, čerstvějším případě, po nich teprve pátrá.

Ke krádeži stromů došlo podél cyklostezky, která vede za kafilérií směrem k vrchu Rubín. A protože tato trasa je oblíbeným cílem procházek, doufá podbořanská radnice, že se najdou svědci, kteří pomohou zloděje vypátrat. „Hledáme svědky, kteří něco viděli. Pokácet a odvézt tolik stromů nejde jen tak utajit,“ vyzývá městský tajemník Martin Gutzer. Městu podle něj vznikla škoda 15 až 20 tisíc korun.
To dvojice aktérů, která v lesním porostu u Vroutku koncem minulého a začátkem tohoto roku neoprávněně pokácela na 130 stromů borovice, už skončila v rukou policistů.  Povedená dvojka (muž 37 let z Podbořanska, žena 34 let ze Žatecka) má na svědomí nejméně 13 případů. Nakradené dřevo  rozprodávala různým osobám za částku 400 – 450 Kč za fůru, čímž celkem utržila kolem 10 000 Kč. Oba aktéři si následně získané peníze rozdělili a každý je použil pro svoji potřebu. „Majiteli lesa svým jednáním způsobili škodu přesahující 50 000 Kč. Policejní komisař je obvinil ze spáchání přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství a vyšetřuje je na svobodě. Policisté u obviněných zajistili motorovou pilu a motorové vozidlo, tedy věci, se kterými páchali trestnou činnost a podají návrh na jejich propadnutí, o čemž rozhodne soud. Zároveň zajistili část odcizeného dřeva. Vyšetřování případu i nadále pokračuje,“ zveřejnila policejí mluvčí Jaromíra Střelcová.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video