Kdo zametal stopy po nevýhodné dohodě?

Veronika Salášková 2014-03-04 11:18:00

Žatec – Policejní vyšetřování výstavby bytových domů u Tesca pokračuje. Práci policistům určitě neulehčuje fakt, že zmizely veškeré zvukové záznamy ze zasedání  zastupitelů, na nichž se právě tyto záležitosti projednávaly. Nahrávky byly vymazány předchozím vedením města.

Společnost JTH Group zakoupila v roce 2006 od města pozemek na Jihu, kde se zavázala postavit bytové domy. První měl být dokončen a zkolaudován do konce roku 2007. Termín ale nebyl dodržen a dům byl zkolaudován s několika týdenním zpožděním. Pro tento případ počítala smlouva z roku 2006 se zaplacením smluvní pokuty dvacet milionů korun. V prosinci 2008 ale uzavřelo minulé vedení města s firmou JTH Group dohodu o narovnání. Městu podle ní připadly čtyři byty v domě, za něž firmě odpustilo nejen dvacetimilionovou sankci za pozdní kolaudaci prvního domu, ale i smluvní pokutu deset milionů, za zpoždění kolaudace druhého domu. Ta měla podle smlouvy proběhnout do konce roku 2008. Druhý dům ale díky odpuštění zmíněné pokuty nikdy dostavěn nebyl, zůstal ve fázi nedokončené hrubé stavby, která v lokalitě dosud stojí.
Policie nyní prošetřuje jak samotnou smlouvu o prodeji, tak zejména pozdější dohodu o narovnání, která se zdá být pro město velmi nevýhodná. Záznamy z jednání zastupitelstev by zajisté mohly přinést řadu užitečných informací.
„Dle sdělení sekretářky Pavlíny Kloučkové byly veškeré tyto nahrávky předchozím vedením skartovány. V té době se zvukové záznamy pořizovaly na kazety a nebylo povinné nahrávky archivovat,“ sdělil nám Petr Vajda, tajemník Městského úřadu Žatec. Přesto, že nebylo povinností minulého vedení nahrávky dlouhodobě uschovat, působí tento krok v souvislosti se současným vyšetřováním minimálně podivně.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video