Většina řidičů je ukázněných

Veronika Salášková 2014-03-06 00:56:00

Žatec – Cenné údaje o tom, jak vypadá dopravní situace v Žatci, poskytují Městu informační panely na měření rychlosti. Jeden z nich nainstalovali v polovině minulého roku také v Rooseveltově ulici na sloupu veřejného osvětlení hned za mostem směrem do centra. Stalo se tak na popud místních obyvatel, kterým se zdálo, že řidiči tu až přespříliš dupou na plyn. Z měsíčního grafu ale vyplynulo, že drtivá většina řidičů projíždí ulicí ukázněně a povolenou rychlost výrazně překročil jen nepatrný zlomek z nich.

„Z měření jsme se dozvěděli, že v tomto konkrétním úseku není třeba dále omezovat nějakým způsobem dopravu. Silnice je přehledná, u Lidového domu jsou zpomalovací prahy a světelná signalizace,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Jiří Dobruský.
Radar byl v minulosti osazený například v ulicích Husova, Volyňských Čechů, Pražská, Čeradická či Žižkova, ale také v Bezděkově, Milčevsi a Radíčevsi. Získaná fakta z měření se pokaždé dostanou na stůl dopravní komisi, která v případě potřeby doporučí radě města dopravní omezení, jako jsou zpomalovací prahy, světelná signalizace apod. Další místo pro umístění panelu není zatím vytipované.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video