Novým právníkem města Žatce bude lounský politik

Veronika Salášková 2011-07-30 00:11:00

Žatec – Město Žatec už zná jméno svého nového právníka. Bude jím advokát z Loun Jan Růžek, který je také lounským zastupitelem a radním. Jeho nabídku hodnotící komise a následně rada vyhodnotily jako celkově nejvýhodnější ze tří podaných nabídek.

„Samotná smlouva o Poskytování externích právních služeb s tímto právníkem ještě není podepsána. Termín podpisu je zatím naplánován maximálně do konce příštího týdne. Právník začne pro město pracovat ihned po podpisu smlouvy. Výběrovými kriterii byla z 50% nabídková cena, z 25% celková výhodnost smlouvy a z 25% maximální počet dní nezastupitelnosti v kalendářním roce,“ vysvětlil místostarosta Jan Novotný.
Advokátní kanceláři s Janem Křivánkem vybralo minulé vedení města, město zastupovala od prosince roku 2008 do současnosti, advokát Křivánek už od roku 2006. Ani jedna z těchto smluv nebyla uzavřená na základě výběrového řízení. Nové vedení města dalo letos advokátní kanceláři výpověď. Podle dřívějšího vyjádření místostarosty Novotného byl jejím důvodem záměr Rady města získat ve výběrovém řízení na základě aktuálních nabídek co nejvýhodnější nabídku právních služeb pro město. Ty například v loňském roce vyšly Žatec na statisíce korun.
Náplní práce zvoleného kandidáta bude mimo jiné například právní poradenství v oblasti občanského, obchodního a pracovněprávního práva a v oborech správního práva, které souvisí s činností města, příprava a kontrola smluv a jejich vypracování, právní poradenství při uzavírání smluv a vypracovaní stanovisek, rozborů, komentářů a jiných listin ve vztahu k právům a oprávněným zájmům města, právní pomoc při vymáhání pohledávek, poplatků, pokut. Také bude město zastupovat před soudy, rozhodci, orgány veřejné správy a před jinými orgány, včetně právních služeb ve fázi, která předchází zahájení řízení před těmito orgány.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video