Vyhlášky zlepšily pořádek ve městě

Pavel Macák 2011-08-07 00:00:00

Postoloprty – Od přijetí obecně závazných vyhlášek o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a estetického vzhledu města a o regulaci provozu výherních hracích přístrojů na území města zastupiteli v Postoloprtech uplynuly tři měsíce a dá se říci, že tato opatření výrazně přispěla k zlepšení situace ve městě.

Tyto vyhlášky, reagující především na chování nepřizpůsobivých občanů, jsou také označovány za vyhlášky „nulové tolerance“ a Postoloprty je okopírovaly a pro své potřeby upravily podle obdobných vyhlášek, které přijalo město Litvínov.
„O dodržování těchto vyhlášek se starají nejen strážníci městské policie, kteří dbají na to, aby se nepopíjelo před bufety a prodejnami na veřejných prostranstvích, ale také aby nedocházelo k posedávání na místech, která pro to nejsou určená, výherní automaty nesmí být blíže jak sto metrů od školských zařízení a podobně,“ uvedl starosta Václav Ibl.
Tato omezení se nemusí někomu líbit, ale jsou nutná pro život ve městě. Velký podíl na zlepšení situace má rovněž spolupráce strážníků se sociálními pracovnicemi. Když totiž zjistí, že někdo, kdo pobírá sociální dávky, hraje na automatech, jsou mu okamžitě kráceny. Více se také kontroluje, zda v nájemních bytech skutečně žijí lidé, kteří zde jsou trvale hlášeni. Kontroluje se rovněž, zda někdo není zaměstnáván načerno a přitom bere podporu v nezaměstnanosti.
Město se rovněž přestalo mazlit s neplatiči nájemného. „Ve vlastnictví máme 124 městských bytů, které pronajímáme smlouvami maximálně na dobu jednoho roku, pak se musí smlouva obnovit. Pokud někdo dluží za nájemné, automaticky se mu tato smlouva neprodlužuje. I v tomto směru se postupně situace zlepšuje,“ dodal starosta.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video