Snad se jámu podaří zlikvidovat

Pavel Macák 2014-06-23 12:17:00

Louny – Nevzhledná jáma po zbořeném domě v Hilbertově ulici v Lounech vedle synagogy by mohla v dohledné době zmizet. Radní města totiž schválili a na červnovém zastupitelstvu navrhnou odkoupení tohoto pozemku o výměře 623 m2 od vietnamských manželů Quy Le Thi Kim a Ngo Nguyen Van, kteří nyní žijí v Kutné Hoře a o svůj majetek se nestarají. O tomto pozemku se již jednou na zastupitelstvu jednalo, ale návrh na jeho směnu za dva byty neprošel, protože byla obava, že jejich noví vlastníci byty prodají nebo pronajmou nepřizpůsobivým občanům.

„Nyní se rada shodla na finanční kompenzaci ve výši sedmi set tisíc korun. Pokud bude zastupitelstvo s odkoupením pozemku za tuto cenu souhlasit a pokud s touto částkou budou souhlasit i Vietnamci, musí se zde nejprve udělat archeologický průzkum a následně by byla jáma zavezena a připravena k prodeji jako stavební parcela. Vzhledem k tomu, že místo je v historické části města, bude podmínkou pro případného stavitele, aby jeho dům odpovídal po architektonické stránce okolním domům,“ řekla místostarostka města Edita Hořejší.
Radní počítají s tím, že pokud by došlo ke schválení této transakce, byla by částka uhrazena z navýšení příjmů z daně z přidané hodnoty.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video