Vroutečtí narýsují dva obchvaty

Jan Vnouček 2014-07-28 14:22:00

Vroutek, Lubenec - Se silničním obchvatem Lužce počítá rozpracovaný Územní plán města Vroutek. Jeho návaznost na uvažovaný obchvat Drahonic dojednal v Lubenci vroutecký starosta Jaromír Kubelka.

„Zastupitelstvo Lubence s návrhem této komunikace souhlasilo za podmínek, že návrh na obchvat neohrozí současnou tvorbu Územního plánu Lubence a také, že se obec Lubenec nebude na této změně finančně podílet,“ seznámil s dohodou obou obcí Kubelka.
Lubenečtí, kteří jsou těsně před schválení svého nového územního plánu, se navržené změně nijak nebránili. „Za těchto podmínek jsme k tomu dali souhlas. Byli bychom jen rádi, kdyby se nebezpečná zatáčka nad Drahonicemi narovnala a doprava se svedla mimo obec,“ naznačuje lubenecký starosta Bohuslav Peterka, kde by měl nový obchvat začínat. Jeho rálnou výstavbu ale kvůli vlastnickým vztahům příliš realisticky nevidí.
Plánovaný obchvat Lužce je součástí komplexního řešení území této obce, které zahrnuje plochy pro výstavbu sportovní akademie s golfovým hřištěm. Práce na vrouteckémm územním plánu trvají již devět let.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video