Povedený premiérový triatlon na Nechranicích

Redakce 2014-09-11 07:06:00

Na sklonku srpna proběhl první ročník tradičního a velmi povedeného žateckého triatlonu na Nechranické přehradě. Triatlonisté mohli okusit tři kategorie. V kategorii Půlželezňák závodníci museli zvládnout 1,9 km plavání, 90km na kole a popasovat se s půlmarathonskou tratí. Nejrychlejším triatlonistou se stal Honza Adamec z Ústí nad Labem, který závod dokončil ve velmi kvalitním čase – 4:47.03. Na druhém místě Jakub Voves z Ústí nad Labem a třetí se umístil Tomáš Vojtěchovský z Chomutova. Půlželezňáka zvládly i tři ženy, kde zlatou medaili vybojovala Zuzana Wurstová z Ústí nad Labem, stříbrnou medaili Petra Říhová a bronz si odnesla Vanda Shýbalová, obě rovněž z Ústí nad Labem 

Druhou kategorií byla Hobby kategorie, kde se plavalo 475m, na kole se jelo 30km a běželo 5,27km. V mužích ji nejrychleji zvládl  Tomáš  Urban z SK Jazzmani  Žatec, druhý dokončil Žatecký Václav z BK Žatec a třetí Haišman Radek z SK Jazzmani Žatec. Z žen se na prvním místě umístila Kateřina Dvořáková ze Žatce, na druhém místě Kateřina Ciprová z Ústí nad Labem  a na třetím místě Procházková  Jana ze Žatce.
Nejroztomilejší kategorií se stala Baby kategorie, ve které se brodilo, ujíždělo na kole a utíkalo. Zúčastnilo se jí dvacet dětiček. Baby kategorie byla plná emocí a velkého boje a velkého sportovního nasazení. Nakonec se nejrychlejším triatlonistou stal Vojta Peroutka z Prahy.
Celý den na nechranickém triatlonu, kterého jsme vzhledem k žateckému chmelovému bohatství pojmenovali HOPMAN triatlon vládla pohoda a usměvavá atmosféra.  Za tuto pohodu a krásné sportovní zážitky bychom rádi poděkovali všem fajn triatlonistům, kteří se závodu zúčastnili, všem dobrovolníkům a organizačním týmu za velmi pěkně připravené závody  a v neposlední řadě našim sponzorům. Jmenovitě bychom rádi poděkovali za finanční podporu MUDr. Jaroslavě Reitspiesové, MUDr.Miroslavovi  Urbanovi, MUDr. Evě Babincové, MUDr. Marii Johnové,  Ing. Alešovi Jelínkovi z CATE s.r.o. Žatec, panu Stanislavovi Dvořákovi ze STADAK OPTIK.  Za hmotné dary děkujeme firmě Cyklo Kříž Ústí nad Labem, reklamní agentuře Damm Žatec, SILVINI, HUDY sport, EKOSTAVBY Louny,  Oborové zdravotní pojišťovně, DisLOG a.s. Ústí nad Labem, Koktejl, Adidas a Petru Bedenkovi staršímu. Velké poděkování za ochotu a pomoc při přípravě a průběhu celého závodu patří kempu U Hráze, resp.paní  Jirkovské a panu Hálovi.  Za parádní dokumentaci celého závodu děkujeme fotografům, jmenovitě atelieru RudyKovar Praha ( rudykovar.com), Janče Zlámalové a Karlu Urbanovi.
Po prvním velmi povedeném ročníku si dáváme měsíc prázdniny,ale již nyní se nám hlavou honí myšlenky na přípravu dalšího ročníku. Druhý ročník HOPMAN triatlonu bychom rádi udělali ve stejně pohodovém duchu, jen trochu ve větším. Zároveň bychom rádi  přidali kategorii celého Železňáka, který se zatím koná jen na Moravě a na Slovensku. Už nyní se těšíme na vaše výkony a triatlonové zážitky a taky na nějaké to pivko a popovídání po závodech. Všechny další informace a průběh příprav na další ročník najdete na našich stránkách ( www.hopmantriatlon.cz).
Tak za rok se těšíme na viděnou. Petra Baušteinová

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video