K zámku jen odpruženým tereňákem?

Jan Vnouček 2011-08-15 00:14:00

Krásný Dvůr – Překážkovou dráhu mezi hlubokými výmoly a výtluky připomíná silnice mezi Krásným Dvorem a Buškovicemi. Jako zkušební polygon pro terénní vozidla by sklízela úspěch, ale jako komunikace, vedoucí navíc k turistické chloubě celého regionu, pouze zvyšuje vysoký tlak řidičů. Nepohodlné drncání a ničení podvozků osobních automobilů již nevydržela radnice v Krásném Dvoře a obrátila se písemně na Odbor dopravy a silničního hospodaření Krajského úřadu Ústeckého kraje. Požaduje opravu komunikace č. 22113 a nápravu škod, způsobených objížďkou pro nákladní vozy, která tudy dočasně vedla.

„Ke značnému poškození svrchní části vozovky došlo vinou transferu přetížených náklaďáků, které touhle objízdnou trasou jezdily kvůli celkové rekonstrukci silnice II/224. Napočítali jsme i stovku kamiónů za dvě hodiny. Trvalo minimálně měsíc, než došlo ze strany firmy, která stavbu realizuje, k nápravě, a označení daného úseku zákazem vjezdu pro nákladní vozy,“ čílí se Zuliko Vychytil. „Tahle vozovka se nachází v bezprostřední blízkosti zámku a přilehlého parku, tedy národní kulturní památky.  Využívají ji hojně návštěvníci zámku i cyklisti, a není dobrou vizitkou obce ani nedělá dobré jméno Ústeckému kraji. Proto jsme krajský úřad na základě fotodokumentace písemně požádali, aby ji uvedl do původního stavu,“ uzavřel svou stížnost krásnodvorský místostarosta.
Krajská tisková mluvčí ovšem její brzkou renovaci neslíbila. „O špatném stavu silnice víme, ale v plánu na letošní rok nebyla z důvodu nutné opravy jiných postiženějších silnic. V současné době se hledají finanční prostředky na doplnění plánu oprav, protože silnic ve velmi špatném stavu je stále dost, a pokud se to podaří, mohla by být opravena ještě v letošním roce,“ uvedla Magdalena Hanáčková. Třeba se záležitost uspíší, až si v sobotu po hrbolaté silnici zadrncá hejtmanka Jana Vaňhová, která má na zámku navštívit akci Romantický sen.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video