Na skládce se hraje poker

Jan Vnouček 2011-08-22 00:00:00

Nepomyšl, Vrbička – Městys Nepomyšl se rozhodl vstoupit do vysoké hry a přihlásil se do výběrového řízení na investora pro výstavbu  třídírny komunálních odpadů na skládce odpadů Vrbička. Odhlasovalo to jednomyslně nepomyšlské zastupitelstvo na svém posledním mimořádném zasedání. Ačkoliv se podle předběžného rozpočtu jedná o investici 50 až 70 miliónů Kč, starosta Josef Lněníček se vysoké sumy neobává.

„Chtěli bychom ji postavit. Financovat by se dala z úvěru nebo dotace. Podle dnešních cen by se to rentovalo,“ dokazuje, že to myslí opravdu vážně. Starosta jednal již také se zástupcem firmy, která se separací druhotných surovin zabývá, ohledně možné spolupráce při vybudování této třídící linky. „Je ale více zájemců, očekávám, že to nedostaneme,“ dodává.
Podáním přihlášky se totiž městys dostal mezi silné hráče. Společně s ním se o realizaci technologického objektu třídírny odpadů ucházejí Marius Pedersen a kryská firma Šilhánek a syn.
Sama společnost Skládka Vrbička si do tak vysoké investice jít netroufá, proto hledá investora. „Nevzal bych si na triko, aby kvůli tomu zkrachovala,“ odmítá riskovat Martin Gutzer, předseda dozorčí rady skládky.
O volbě investora bude dozorčí rada jednat na konci srpna, která svolá patrně ještě na podzim Valnou hromadu společníků. A ta definitivně rozhodne. Zákulisní hra se tedy rozbíhá.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video