Tabule tvrdí, že stavba už skončila. Rekonstrukce sladovny ale dál pokračuje

Veronika Salášková 2011-08-22 00:00:00

Žatec – Obyvatelé Žatce, kteří chodí okolo renesanční sladovny, si mohli povšimnout, že práce na její rekonstrukci jsou stále v plném proudu, i když tabule na ohradě hlásá něco jiného. Podle nápisu na ní, měly skončit už v květnu letošního roku. Tohoto faktu jsme si všimli nejenom my, ale i několik občanů, kteří nás na něj přišli upozornit a zeptat se, jak to vlastně je.

Datum dokončení rekonstrukce bylo již předtím prodlouženo do konce září. Informační tabule se ovšem nezměnila. Nyní se chystá již druhá žádost o prodloužení termínu. Nejprve ji musí schválit rada města a následně pak poskytovatel dotace. Termín dokončení by pak připadal na magické datum 11. 11. 2011.
„Finanční částka se vlivem tohoto prodloužení nemění,“ sdělil Jiří Kotek, vedoucí odboru rozvoje města.
Řada obyvatel ze sousedství sladovny se už těší, až práce skončí. Ne ani tak proto, že by se těšili na prohlídku zrekonstruovaného unikátu, ale proto, že konečně budou volná parkovací místa, která nyní v Masarykově ulici zabírá oplocení stavby. Díky nedávno zavedenému placenému parkování před poštou v sousední ulici Volyňských Čechů zde totiž ubyla parkovací místa, na nichž by mohli přes den zdarma stát.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video