Uzávěra pohlídá benzinky i ubytovny

Veronika Salášková 2015-05-04 15:14:00

Žatec – Předcházet vzniku ubytoven s problémovými obyvateli se chce pokusit Město Žatec. Chystá proto opatření v územním plánu. Plánuje také zamezení další výstavby benzinových čerpacích stanic u Plzeňské ulice a stavbě vodních elektráren u řeky. Dosáhnout toho chce pomocí stavební uzávěry.

Stavební uzávěra je zatím pouze v záměru města. Jeho vedení dalo odboru rozvoje a majetku města za úkol zabývat se přípravnými pracemi pro toto opatření v územním plánu města.
Uzávěra by se vztahovala na výstavbu nových benzinových pump podél silnice I/27, kudy vede tah na Most a Plzeň. „Benzinek je na této trase dostatek,“ řekla starostka Zdeňka Hamousová. V současné chvíli se zde nacházejí tři čerpací stanice. „Město může kdykoli udělit výjimku, nebo uzávěru zrušit,“ dodala starostka. Stavební stopka se má vztahovat také na vybudování malých vodních elektráren na jezu. Důvodem je, že v této lokalitě nyní město buduje relaxačně-sportovní zónu. Na levém břehu řeky vede cyklostezka Ohře, pravý břeh se nyní revitalizuje. Starostka ovšem nevyloučila, že někdy v budoucnu by na jezu elektrárna vzniknout mohla, ovšem v režii města.
„Městu se stále zvyšují mandatorní výdaje, takže hledáme způsoby, jak zvýšit příjmy do jeho rozpočtu. V dlouhodobém výhledu se občas vodní elektrárna ve vlastnictví města objevuje,“ připustila tuto možnost starostka.
Opatření by také mělo za úkol městu přinést možnosti, jak se bránit vzniku ubytoven pro sociálně slabé, na jejichž budování někteří podnikavci vydělávají. „Město chce mít možnosti, kterými by se proti zřízení takovýchto ubytoven mohlo bránit,“ řekla Hamousová. V Žatci je podle jejích slov dostatečný počet a nabídka volných bytů, takže není třeba, aby podobné ubytovny, které s sebou často přinášejí problématické jevy, vůbec vznikaly.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video