Lounští hoteliéři se bouří: Nechceme dvě akce v jednom termínu

Pavel Macák 2011-08-26 00:00:00

Louny – Ještě ani nedozněly poslední tóny z hlavního či vedlejších pódii Letního lounského vábení a už se ozývají kritické hlasy. Ani ne tak proti předvedenému programu, i když mnozí namítají, že méně by možná bylo více a že tato monstrózní“ akce stojí hodně peněz, ale hlavně se nahlas ozvali lounští hoteliéři, kteří se nyní rozhodli napsat na radnici dopis s námětem, aby se lounské vábení konalo příští rok rozhodně v jiném termínu než Open air festival v Panenském Týnci.

„Již dlouho před festivalem v Panenském Týnci jsme museli odříkat zájemce o ubytování, protože jsme měli pokoje rezervované na lounské vábení. Stejně tak si stěžovali i ostatní hoteliéři a majitelé ubytovacích zařízení v Lounech. Proto jsme se rozhodli požádat komisi cestovního ruchu a kulturní komisi, aby přehodnotily posunutí lounského vábení na předcházející víkend, než se bude konat Open air festival,“ sdělila nám provozní hotelu Merlot Jolana Pláničková.
„Určitě pořádání Open air festivalu termínově přehodit nemůžeme. Jedná se o to, že tento hudební festival je vázán na největší evropský hudební festival v maďarském Szigetu, odkud jezdí hudební skupiny k nám. Tyto termíny jsou stanoveny i několik let dopředu. Příští rok bude náš festival v Panenském Týnci opět 10. až 12. srpna,“ uvedl tiskový mluvčí Václav Pavlíček.
Vedení lounské radnice si je vědomo toho, že tento festival a vábení jsou dvojitým tahákem a záleží jen na rozhodnutí každého, na kterou akci se vydá. „Rozhodně naše vábení nemůžeme posunout o týden později, protože to bude opět na Výstavišti výstava Dům 2012 a přišli bychom o country scénu. Určitě se tímto problémem budeme zabývat a není vyloučeno, že lounské vábení posuneme o týden dopředu, už proto, že řada lidí by se ráda zúčastnila obou akcí,“ odpověděl starosta Jan Kerner.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video