Výběr dozoru proběhl za dva dny

Redakce 2015-07-08 10:22:00

Žatec (jv) Přinejmenším podivné se zdají okolnosti výběru stavebního dozoru (TDI) na probíhající ekologizaci Žatecké teplárenské. Vybrán byl bez vypsání řádného výběrového řízení, dokonce naprosto bez jakéhokoli uveřejnění. Firmy měly navíc na zaslání svých nabídek jen necelých 48 hodin. Vedení teplárny ale tvrdí, že vše proběhlo v souladu s právními předpisy.

V Žatecké teplárenské právě probíhá v rámci její ekologizace rekonstrukce dvou ze tří uhelných kotlů. Provádí ji společnost Metrostav, která zvítězila ve výběrovém řízení s částkou 83 milionů korun. Na technický dozor investora (tzv. TDI) ovšem již výběrové řízení řádně vypsáno nebylo. Zakázka rovněž nebyla nikde zveřejněna, dokonce ani na webových stránkách společnosti. Řada zájemců se tak o ní vůbec neměla šanci dozvědět a pokusit se o ni ucházet. „Naše firma měla také zájem se zúčastnit případného výběru TDI. Očekávali jsme, že zakázka bude zveřejněna minimálně na stránkách Žatecké teplárenské, a.s. To se však nestalo, a tak jsme o možnost podat nabídku přišli,“ sdělil nám ing. Libor Zamazal ze společnosti Qwert, s.r.o.
Osloven měl být podle našich informací pouze úzký okruh firem, které měly svou nabídku zpracovat a zaslat přibližně do 40 hodin. Časový limit v jakém bylo požadováno vypracování nabídky, se jeví panu Zamazalovi jako naprosto nedostačující. ,,K seznámení se s celou problematikou rekonstrukce a vypracování nabídky je potřeba několik dnů, pokud má být vypracována zodpovědně,“ podotkl Libor Zamazal.
Podobně se nám vyjádřil i zástupce jedné z oslovených firem: ,,Poptávka přišla v odpoledních hodinách 5. května s termínem odevzdání 7. května do 12 hodin. V takto krátkém čase nelze kvalifikovanou nabídku připravit.“ Další podivnou okolností je, že výběrem oslovených firem se zabýval i bývalý člen dozorčí rady teplárny Miroslav Legutko, který nakonec pro vybranou firmu pracuje.

Celý článek čtěte v nejnovějším čísle Žateckých novin

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video