Sestavoval úvěry s falešnými údaji

Veronika Salášková 2015-07-08 10:36:00

Žatec (str, sal) Rozsáhlý úvěrový podvod, do něhož se v Žatci zapojily téměř tři desítky lidí, se podařilo odhalit policistům. Hlavním obviněným je vedoucí jedné žatecké společnosti, který do smluv na uzavření úvěru vyplňoval nepravdivé údaje. Hrozí mu za to až pět let za mřížemi.

Muž (42 let) z Chomutovska se měl trestných činů dopustit jako vedoucí a pracovník jedné společnosti se sídlem v Žatci, která měla uzavřeny smlouvy o zastupování s několika úvěrovými společnostmi. Zákazníkům nabízel koupi zboží na úvěr, přičemž při uzavírání smluv uváděl záměrně nepravdivé údaje o jejich zaměstnavateli, délce zaměstnání a výši měsíčního příjmu v úmyslu vytvořit podmínky nutné k tomu, aby byla žádost o úvěr schválena a on tak uvedeným jednáním získal od úvěrových společností provize. Přitom byl srozuměn s tím, že většina níže uvedených žadatelů nebude schopna úvěr řádně splácet. „Konal tak minimálně u osmadvaceti osob, u některých z nich dokonce opakovaně,” sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Celý článek najdete v tištěném vydání Žateckých novin

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video