Podbořansko bude mít konečně regulérního autobusového dopravce

Redakce 2015-07-09 12:15:00

Podbořansko (zr) Ústecký kraj nyní intenzivně pokračuje v krocích, které mu umožní i v oblasti Podbořanska nastavit standardní smluvní vztah pro autobusového dopravce. V ostatních čtrnácti oblastech kraje platí nové desetileté smlouvy s autobusovými dopravci již od začátku roku. Prodlení na Podbořansku bylo způsobeno liknavostí a nečinností antimonopolního úřadu.

Zadávací řízení pro výběr dopravce na Podbořansku bylo zahájeno jako jedno z prvních již v roce 2013. Vítězem soutěže podle podmínek veřejné zakázky byla společnost Autobusová doprava Podbořany. Společnost BusLine, která se umístila jako druhá v pořadí, podala však u Úřadu pro hospodářskou soutěž (ÚOHS) návrh na zahájení řízení o přezkoumání úkonů zadavatele při zadání této veřejné zakázky. ÚOHS, který tolik lpí na dodržování předepsaných lhůt, i přes opatření proti nečinnosti, které uplatnil Ústecký kraj, však pravomocně rozhodl až v letos v květnu, kdy konstatoval, že Ústecký kraj při zadávání veřejné zakázky nepochybil a potvrdil jako vítěze soutěže Autobusovou dopravu Podbořany.
„Tyto neopodstatněné procesní průtahy ze strany antimonopolního úřadu nejsou zdaleka ojedinělé a v tomto případě jeho liknavost a nečinnost náš kraj poškodila a významně zkomplikovala zavést včas na Podbořansku regulérní a standardní provoz regionálního autobusového dopravce,“ kritizuje postup krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek.
Ústecký kraj tedy po neskutečně dlouhé době šetření pokračoval v zadávacím řízení a vyzval po obdržení rozhodnutí ÚOHS vítěze soutěže k dalším krokům nezbytným pro uzavření smluvního vztahu s krajem. Vítěz soutěže však odmítl uzavřít s Ústeckým krajem smlouvu. Ústecký kraj nyní zvažuje možnosti, jak v zadávacím řízení pokračovat. Mohl by vyzvat společnost BusLine, která ve výběrovém řízení skončila druhá, nebo zadávací řízení úplně zrušit a vypsat nové včetně nových podmínek. Zatím je dopravní obslužnost oblasti Podbořanska zajištěna na základě dvouleté smlouvy se společností BusLine.

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video