Jakubské léto tentokrát přesně na svatého Jakuba

Alla Želinská 2015-07-10 13:01:00

Již tradiční vroutecké Jakubské léto se uskuteční 24. – 25. července letos už podvanácté. Slavnost se pořádá od roku 2004, kdy za starostování Libuše Moravčíkové se rozjela naplno a od té doby každým rokem láká do Vroutku věrné i nové návštěvníky. Název oslavy je zasvěcen patronu místního kostela sv. Jakubovi. Za předešlých jedenáct sezón se tu vystřídalo veliké množství kapel, zpěváků a umělců, také šermířů, trubačů a dalších účinkujících.

Součástí Jakubského léta byly také soutěže, výstavy, přednášky o historii. I v letošním roce je pro návštěvníky připraven zajímavý program v kostele sv. Jakuba a v areálu myslivny Vroutek. „Vloni poprvé Jakubské léto začínalo už v pátek, dvoudenní akce se velice osvědčila. A tak i letos se hraje již od pátku večer 24. července a pokračovat se bude v sobotu 25. července od jedenácti hodin v kostele a od dvou hodin odpoledne opět v areálu myslivny. Symboliku celé akce ještě umocní fakt, že letos je sobotní slavnost pořádána přímo na svátek svatého Jakuba. Všechny srdečně zveme!“  láká do Vroutku starosta města Jaromír Kubelka.
V pátek večer v areálu myslivny zahrají rockovější kapely: Cumbal, Full Time a Pumpa. V sobotu dopoledne se lodí kostela sv. Jakuba Většího ponese keltská hudba skupiny Taranis a po ní zapěje ženský sbor Luběnky.
Sobotní odpoledne, které moderuje Jiří Rámeš, zahájí Taneční klub Power of dance Podbořany, následuje kadaňská energická kapela Love Makers, zpěváci Viktor Sodoma, Zbyněk Drda, Heidi Janků. Po šesté hodině večer se pódia ujme skupina Úlet, s níž budou zpívat také hvězdy muzikálu Pomáda, a nakonec zazpívá Stanislav Hložek.
Pro návštěvníky je připraveno občerstvení, pro malé i velké kolotoče, houpačky, střelnice, jízdy na koních.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video