Neberte mobily na koupaliště

Veronika Salášková 2015-07-14 14:14:00

Okres Louny (str, sal) Krásné letní počasí láká k pobytu v přírodě a hlavně ke koupání. Mnoho lidí vyráží na koupaliště či různé vodní plochy, aby se v horkých dnech osvěžili. S nimi se ale na ona místa vydávají bohužel i různí zloději a kapsáři. Vyčíhnou si nestřežený okamžik, kdy se člověk vzdálí od svých věcí, a pak ho okradou.

Každoročně, v tomto letním období, mají policisté s těmito případy bohaté zkušenosti. „Je proto naivní brát si s sebou na koupaliště drahé věci či různé cennosti a myslet si, že si toho nikdo nevšimne. Už vůbec bychom neměli mít u sebe platební karty, větší obnos peněz, drahé hodinky a fotoaparáty, šperky a velkým rizikem jsou samozřejmě i drahé mobilní telefony,“ upozorňuje mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Právě o mobilní telefon přišel v minulých dnech na lounském koupališti jeden tamní mladík. V nestřeženém okamžiku mu celý batoh s věcmi včetně mobilního telefonu, dokladů, peněz či platební karty odcizil dosud nevypátraný zloděj. „Poškozený škodu vyčíslil na nejméně 2 850 korun. I když byl později batoh nalezen v areálu koupaliště náhodným svědkem, minimálně mobilní telefon v něm chyběl,“ řekla Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video