Opilý a nemocný muž hazardoval se životem: Na sloupu poškodil svatozáře a slunce

Veronika Salášková 2015-07-28 14:36:00

Žatec – Nezvyklou a dramatickou podívanou připravil minulý čtvrtek lidem na žateckém náměstí Svobody muž, který postupně vyšplhal až na vrchol sloupu Nejsvětější Trojice. Dolů se mu však již slézt nepodařilo. Nahoře si tak pobyl asi půl hodiny. Zachránit ho museli přivolaní hasiči. Při svém výstupu na sloup poškodil muž některé jeho součásti.

Muž (ročník 1962) měl jít po půl jedné odpoledne se dvěma společníky po náměstí Svobody. Svědci incidentu hovoří, že bylo na první pohled jasné, že je opilý. Když míjeli sloup Nejsvětější Trojice, rozhodl se, že na něj vyšplhá. Údajně měl být před nějakou dobou propuštěn z psychiatrické léčebny v Petrohradě a tímto způsobem se prý do ní chtěl vrátit. Městskou policii a hasiče zavolal jeden ze svědků jeho počínání. „Ve 12.43 jsem volal na městskou policii, že na morový sloup leze opilý muž, aby přijeli. Nebyl ještě tak vysoko, takže ho bylo možné zastavit. Strážníci přijeli, ale muže nemohli najít. Volal jsem jim proto znovu, kde se přesně nachází. Mezitím muž lezl výš a výš,“ popsal událost Alois Matouš, který inicioval zásah. „Hned jsem volal také hasičům, aby rovnou poslali vozidlo s rukou, protože muž je už dost vysoko. Přijeli však jen s obyčejným hliníkovým žebříkem, který k němu samozřejmě nedosáhl. Teprve na moje opakované volání přijelo hasičské auto s plošinou,“ kroutí hlavou Alois Matouš. Na náměstí se zatím srotil dav přihlížejících, kteří sledovali, jak se muž usadil až na vršku sloupu a drží se soch, aby nespadl. Při výstupu dokonce přišel o kalhoty, které mu spadly.

Celý článek najdete v tištěném vydání Žateckých novin

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video