Filmy na zámeckém nádvoří zhédla tisícovka diváků

Lucie Steklá 2015-07-29 12:13:00

Jimlín (lus) Již třetím rokem mohli návštěvníci zámku Nový Hrad v Jimlíně využít možnosti letního kina. Tuto možnost jim každoročně nabízí Kinematograf bratří Čadíků. Rok od roku projekce navštíví více a více lidí. „Mnohdy jsou to lidé, kteří na jiných zámeckých akcích nevídáme. V letošním roce jich bylo odhadem kolem tisícovky. Nejvíce diváků vidělo komedii Hodinový manžel, což ovšem neznamená, že by ostatní filmy byly méně zajímavé,“ uvedl k promítání Josef Kabát, ředitel zámku.

Ve středu se těsně před projekcí strhla bouřka, takže se promítání přesunulo do Rytířského sálu. „Myslím, že jsme možná jedinou zastávkou kinematografu, kde se počítá i s mokrou variantou. Sice mnoho diváků uteklo před deštěm domů, ale ti co zůstali, viděli film Tři bratři v atmosféře potemnělého zámeckého sálu s největším malovaným trámovým stropem v Čechách a bouřkovou kulisou za okny,“ dodal ředitel zámku.
Poslední projekci uvedl sám Josef Čadík, který pozdravil diváky a připomněl, že vybrané dobrovolné vstupné je použito na charitativní účely, konkrétně pro Konto Bariéry. V letošním roce se na zámku vybralo 35 113 korun. Je to téměř o 13 tisíc více než v loňském roce. Podle slov J. Kabáta to bylo podstatně více, než se vybralo třeba v sousedním Žatci či dokonce v Českých Budějovicích. Diváci se tak nejen pobavili, ale rovněž přispěli na dobrou věc. Každá projekce měla navíc svého patrona z řad místních podnikatelů, který uhradil režijní náklady spojené s promítáním. „Kinematograf v pátek odjel do místa dalšího promítání, ale my už se těšíme na příští rok, až zase zaparkuje na nádvoří svou promítací maringotku a na zámku zavládne na několik večerů výborná filmová atmosféra, kterou v běžném kině nezažijete,“ uzavřel ředitel.

V průběhu dne přidáme i fotogalerii z akce

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video