Jaromír Bárta, nejstarší fotbalový a hokejový rozhodčí v kraji, oslavil osmdesátku

Redakce 2011-09-01 00:00:00

Jaromír Bárta oslavil v pondělí 29. srpna významné jubileum. Na cyklistický stadion v Lounech pozval své známé a proběhly tři fotbalové zápasy. Svoji sportovní činnost zahájil v Plzni a poté v Karlových Varech. Ve Varech boxoval závodně za BC Osvobození Karlovy Vary. Kromě boxu hrál hokej za Slovan Karlovy Vary JNV a při tom studoval keramickou školu. V roce 1953 hrál hokej za Baník Ostrov, kde hrál v jednom týmu s brankářem Strakou, tehdejším nejlepším brankářem Mistrovství světa, kde obětavě padal dostřel a Straka jen pouze mohl křičet: „Nech taky něco mně!“ Pak jeho kroky směřovaly do Loun. V roce 1960 se ujal píšťalky a je stále aktivní, i když jen už v pískání ve fotbale.

Fotbal, hokej a box byly jeho vášeň. Dnes se dá říci pouze jediná hláška: „Učil jsem bruslit dědu, tátu, syna a teď i vnuka. Naučil jsem bruslit půlku Loun”. Nikdy jako hráč nedostal žlutou ani červenou kartu, nikdo nikoho nezranil. V roce 2008 obdržel cenu V. Jíry za fair play hru. Také byl oceněn v kategorii veterán byl  ve sportovní anketě. Jako rozhodčí pískal v Íráně, Německu, Rumunsku a na Slovensku. Redakce našeho serveru a HC Slovan Louny přejí Jaromíru Bártovi hodně pevné zdraví a mnoho dalších sportovních akcí, ač už jako divákovi či rozhodčí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video