Nová ředitelka nastoupila s pokorou

Jan Vnouček 2011-09-02 00:00:00

Kryry – Do školního roku vstupuje Základní škola v Kryrech s novou ředitelkou Hanou Lehnerovou. Ta učí kryrské děti již osmnáct let. A protože minulé čtyři roky působila jako zástupkyně ředitele je zárukou kontinuity s dlouholetým úspěšným vedením Kamila Krause, který v červenci odešel do důchodu.

„Hodně mi na téhle škole záleží. Mám ráda zdejší děti i zaměstnance, včetně těch správních. Je tu skvělé pracovní klima. Proto jsem u toho chtěla dále být. A ačkoli to zní jako klišé, tak je to také životní příležitost,“ prozrazuje, proč se o místo v ředitelně ucházela. Ke své roli ale přistupuje s pokorou.„Zároveň mám z té funkce i obavy, abych škole opravdu  dokázala pomoci,“ dodává. A jaké má plány? Chce dále pokračovat v získávání financí z evropských fondů, rozvíjet přírodovědné zaměření školy a dále podporovat modernizaci výuky. „Se svou koncepcí jsem už seznámila pedagogickou radu. Jsme zapojení v projektu EU peníze školám, který chceme dokončit. Chci také prohloubit přírodovědné zaměření školy, zvýšit nenásilně aktivitu žáků a zkusit v této souvislosti zavést nějakou tradici, např. Den země apod. A stále modernizovat učebny, což zahájil už pan ředitel Kraus,“ vypočetla všechny úkoly, co před ní stojí. V červnu si navíc kryrský vzdělávací ústav připomene 100 let existence, takže ji čekají náročné přípravy oslav tohoto jubilea.
Hana Lehnerová je původní profesí zemědělský inženýr. Vystudovala Vysokou školu zemědělskou v Českých Budějovicích, obor Fyto. Vzdělání si doplnila doplňujícím pedagogickým studiem, aby mohla svou specializaci využít i při výuce. Vedle přírodopisu a pěstitelství, ale vyučuje též předmět výchova ke zdraví a je preventistkou patologických jevů. V současné době ještě dokončuje studium pro vedoucí pedagogické pracovníky. Do Kryr dojíždí ze Žihle.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video