Dočesná vypukne už v pátek

Veronika Salášková 2015-09-01 15:17:00

Žatec – Letošní ročník Žatecké Dočesné již klepe na dveře, 58. ročník slavností chmele vypukne již tento pátek. Návštěvníkům nabídne bohatý program na třech scénách a možnost okusit pivo čtyřiceti pěti českých i zahraničních pivovarů. Jako každý rok s sebou tato obrovská akce přinese také dopravní omezení, s nimiž musí řidiči počítat.

Tradiční chmelové slavnosti se letos konají v pátek 4. a sobotu 5. září. Návštěvníci se mohou těšit na scénu na náměstí Svobody před radnicí, na náměstí Prokopa Velkého nedaleko Chmelového majáku a v Letním kině. Tyto dvě scény jsou loňskou novinkou, nahradily scénu, která se v předchozích letech nacházela na autobusovém nádraží. Slavnostní zahájení programu proběhne na všech třech scénách v 18 hodin, poté již bude následovat další program. Scéna u radnice nabídne v pátek vystoupení místních dětí, Lucii revival a poté projekt Filipa Benšovského a přátel – Pink Floyd – The Wall. V sobotu si zde na své přijdou příznivci Žatečanky, Jakuba Smolíka, zpěvaček Elis a Anny K, ve 21 hodin pak přijde na řadu kapela Stromboli. Pódium na náměstí Prokopa Velkého bude v pátek mimo jiné hostit Tam Tam Batacuda, YoYo Band a Průvan, v sobotu zase  Queens of Everything, Dashu a Pajky Pajk Quintet a Fešáky. Scéna v letním kině vystoupí v pátek kapely Arakain, Eddie Stoilow či Zakázaný Ovoce, v sobotu pak Horkýže Slíže, Vilém Čok a Bypass a Dymytry. Ve Dvořákově ulici bude jako vždy historické tržiště s dobovými stánky, řemesly a historickým programem.
Dočesná sice začíná až v pátek, již od neděle 30. srpna však do vyhrazených prostor začaly najíždět zábavné atrakce. Proto došlo už od tohoto dne k částečným nebo úplným dopravním uzavírkám v centru města, které potrvají až do 6. září. „Omezen bude zejména provoz a parkování v okolí náměstí Hošťálkova, Svobody, Hošťálkovo, Žižkova, náměstí 5. Května, náměstí Prokopa Velkého a Prokopa Malého, ulice Vrchlického, Milénová, Úzká a v dalších přilehlých ulicích města,“ sdělil Karel Fiala ze žateckého divadla, které Dočesnou jako každý rok pořádá. Organizátoři doporučují návštěvníkům Dočesné využít parkoviště u velkých supermarketů nebo v odlehlejších uličkách města. „Upozorňujeme také řidiče na omezení rychlosti na 30 Km/h v ulici Komenského Alej. Důvodem je častý výskyt chodců při přecházení mezi scénami v letním kině a na náměstí Prokopa Velkého,“ dodal Fiala.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video