Rekonstrukce nádraží spěje do cíle

Veronika Salášková 2015-09-01 15:18:00

Žatec – Kompletní rekonstrukce žateckého autobusového nádraží se blíží do finále. Dokončena by měla být do konce září. Nové nádraží cestujícím nabídne čekárnu, toalety, zastávky a jejich okolí budou zastřešené. Rekonstrukce by měla vyjít na 49 milionů korun.

Autobusovému nádraží zůstane jeho dřívější kruhový vzhled, naproti vjezdu do něj však nově přibyla stavba opevněné bašty. Ta v sobě bude skrývat zázemí pro cestující – čekárnu a bezobslužné toalety. Ty jsou již na místě, jejich použití bude zpoplatněno částkou pět korun. V současné době se zahajují se práce na zastřešení nástupiště. Právě tyto prvky postrádalo staré nádraží. Cestující se neměli kam skrýt před nepříznivým počasím, chyběly zde také toalety.
Na nádraží se nyní kompletují označníky jednotlivých stání, která se budou osazovat digitálními displeji. Současně se pracuje také na baště, kterou řemeslníci obkládají kamenem. Povrchy na nádraží jsou již hotovy, zbývá pouze vrchní vrstva asfaltového povrchu, kterou firma položí až těsně před dokončením stavby, aby se nepoškodila.
„Harmonogram prací se stíhá. Nemůžeme si dovolit nějaké prodlení,“ sdělila starostka Zdeňka Hamousová, čímž připomněla, že termín prací je vzhledem k dotaci napjatý. Městu se na rekonstrukci nádraží podařilo získat dotaci ve výši 38 milionů korun. Práce realizují firmy Silnice Group, a.s. a Nepro Stavební, a.s. „Lehký skluz vznikl pouze při obkládání bašty kamenem, protože firma pro něj zvolila náročnější postup. Kamenné kvádry na míru opracovává a sesazuje je. Na obkládání bašty také může najednou pracovat maximálně čtyři až pět lidí. Tyto práce se tak protáhnou. To ale nebude bránit užívání stavby, funkční bude,“ vysvětlila starostka. Dodala, že se plánuje také výsadba zeleně, která má dotvořit vzhled nádraží a jeho okolí.
Práce na autobusovém nádraží probíhají od letošního února. Po celou dobu je uzavřené, autobusy jezdí z náhradních stání, která jsou rozmístěna v ulicích Nákladní a Obránců míru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video