Dny dědictví umožní nahlédnout do jinak nepřístupných památek

Redakce 2015-09-09 14:03:00

Lounsko (tob) Uplynul rok a je zde opět sobota, kdy se otevírají dveře památek, které jsou celoročně veřejnosti nepřístupné. Některé památky nabízí v tento den vstup zdarma a přidávají zajímavý doprovodný program. Objektů, které jsou v Lounech a nejbližším okolí, je mnoho, a proto je třeba si naplánovat správně celý den. Většina památek je otevřena tuto sobotu, 12. září, od 10 do 16 hodin.  Městské informační centrum zajistilo autobus z Loun, Komenského náměstí, do Cítolib, Brloha – Vernerův mlýn, Smolnice a Panenského Týnce a zpět. Autobus odjíždí z Loun v 9.30 a 12.30 a z Panenského Týnce v 11 a 14 hodin. Ve výše uvedených obcích je zajištěna prohlídka nejzajímavějších objektů s průvodcem v době příjezdu autobusu. Další otevřené památky jsou: Chrám sv. Mikuláše a vyhlídková věž, Žatecká brána, Kostel sv. Petra, Oblastní muzeum v Lounech, Sokolovna, Archeologický skanzen Březno u Loun, Zámek Nový Hrad v Jimlíně. Lounské  muzeum i archeologický skanzen v Březně budou zdarma otevřeny od 10 do pěti  hodin odpoledne.

Muzeum zpřístupní gotické sklepení a oba dvorky, na kterých si budete moci prohléd-nout menhir, posedět a občerstvit se. Zajímavá doprovodná akce – výstava fotografií v ulicích města: „Bylo tu, není tu…“. Po místech zachycených na starých fotografiích vás neotřelým způsobem provede Martin Vostřel. Začátek komentovaných prohlídek je v 10 hodin, 12.30 a 15 hodin. Sraz zájemců je před muzeem. Dny evropského dědictví 2015 zajišťuje Městské informační centrum Louny ve spolupráci s Oblastním muzeem Louny, zámkem Nový Hrad v Jimlíně, TJ Sokol Louny, Římskokatolickou farností – děkanstvím Louny, Městysem Cítoliby, Vernerovým mlýnem v Brloze, Obcí Smolnice a Městysem Panenský  Týnec.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video