Skládku či závadu nahlásí snadno

Veronika Salášková 2015-09-15 13:28:00

Žatec – Novou službu pro občany spustilo od začátku září Město Žatec ve spolupráci s webovým portálem ZmapujTo. Slouží pro hlášení závad na území města a v jeho přilehlém okolí. Cílem je zjednodušit pro občany proces nahlášení nedostatků či problémů.

„Pomozte nám zmapovat město a máte-li ve svém okolí rozbité osvětlení, rozbitou lavičku, ilegální skládku či něco jiného, není nic jednoduššího, než problém vyfotit a poslat upozornění prostřednictvím mobilní aplikace nebo stránek ZmapujTo.cz,“ vysvětluje město na svých webových stránkách, jak systém funguje. Stačí si do svého chytrého telefonu zdarma stáhnout mobilní aplikaci ZmapujTo. Pak už jen pořídit fotku, přiřadit hlášení do příslušné kategorie a odeslat. Na základě lokalizace dle GPS souřadnic, která se v aplikaci vyhledá automaticky, odchází hlášení. Na stránkách lze nalézt přehlednou mapu, kde se může každý podívat, jaké problémy byly nahlášeny v jeho okolí a jak na ně radnice reagovala.
„Aplikaci jsme testovali během dvou letních měsíců, od začátku září jsme ji spustili naostro. Lidé se nám docela ozývají, zatím nám od nich přišlo něco přes dvacet podnětů,“ sdělil Petr Vajda, tajemník Městského úřadu v Žatci. Dodal, že nejčastěji hlásí lidé černé skládky a rozbité komunikace. Radnice se na impulsy občanů snaží reagovat co nejrychleji. „V současné době už máme vyřešeno 62% z nahlášených věcí,“ řekl tajemník Vajda.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video