Radnice plánuje otevření jeslí

Redakce 2015-09-23 12:39:00

Louny – Dětské jesle by mohly v Lounech začít fungovat v lednu 2017. O jejich zřízení radnice uvažuje již delší dobu. Nyní radní vzali na vědomí předložení informační materiál k možnosti zřízení a provozu činnosti „péče o dítě do tří let věku“.  Fungovat by mohly začít v prostorách Městské pečovatelské služby. Tato budova byla původně jako jesle postavena.  „Umístění v těchto prostorách se nám jeví jako ideální. Není to ale konečné rozhodnutí,“ uvedl lounský radní Pavel Janda.

Výhodou pro zprovoznění jeslí v těchto prostorách je funkční kuchyně pečovatelské služby, která je navíc uzpůsobena vaření dietních jídel, nebyl by tak problém vařit jídla pro děti. Za budovou je také rozlehlá zahrada. Rada města si vyžádala ještě materiál finančního zatížení každé varianty. Současně radnice podniká další kroky k zajištění provozu jeslí na území města. V prostorách, kde by mohly jesle fungovat, nyní sídlí E. F. Klub. „Klub má platnou nájemní smlouvu a určitě ji nechceme ukončovat dříve, než vyprší. Současně již také hledáme prostory, kde by mohl klub fungovat dále, pokud by současné uvolnil jeslím,“ dodal R. Šabata.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video