Ani přítomnost kriminálky nepřesvědčila zastupitele o potřebě auditu

Veronika Salášková 2015-10-13 14:18:00

Žatec – S železnou pravidelností se na jednání žateckých zastupitelů objevuje návrh na provedení auditu v Žatecké teplárenské. V souvislosti s probíhající rekonstrukcí kotlů v rámci ekologizace teplárny byl navržen již potřetí za sebou. Ani tentokrát však dostatečný počet hlasů nezískal, přesto že teplárnu kvůli zmíněnému projekt prošetřuje kriminální policie.

Poprvé provedení auditu v teplárně navrhl zastupitel Martin Štross ve středu 2. září. Audit se měl podle něj zaměřit na dodavatelské smlouvy a s nimi související náklady na rekonstrukci kotlů K1 a K2. Pro však bylo pouze osm zastupitelů, což na jeho schválení nestačilo. Podruhé s auditem přišel zastupitel Jaroslav Hladký na následujícím zasedání ve středu 16. září, který chtěl, aby se audit zaměřil na nedostatky rekonstrukce, které odhalila a ve své zprávě zveřejnila dozorčí rada teplárny. Návrh však opět podpořilo pouze osm zastupitelů. Do třetice padl návrh na provedení auditu na zastupitelstvu ve čtvrtek 8. října. Jeho předkladatelem byl opět Jaroslav Hladký a obsah stejný jako na předchozím zastupitelstvu, který znovu požadoval prověřit nesrovnalosti ohledně zprávy dozorčí rady a probíhající rekonstrukce.
Oproti tomu navrhl zastupitel Aleš Jelínek počkat a rekonstrukci kotlů nechat zkontrolovat až po jejím dokončení. Navrhl také, že by měla být vytvořena auditní komise či skupina, která by se zabývala audity městských společností. „Audit je právě potřeba provést hned, dokud ještě rekonstrukce neskončila, aby se případné nesrovnalosti ještě mohly napravit,“ nesouhlasil s ním Jaroslav Hladký. Poukázal také na skutečnost, že v souvislosti s projektem ekologizace v současné době teplárnu prověřuje kriminální policie. V hlasování však ani do třetice audit nezískal nadpoloviční většinu hlasů potřebnou k jeho schválení.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video