Buduje se už třetí úsek cyklostezky

Veronika Salášková 2015-11-03 12:30:00

Žatec – V budování cyklostezky Ohře pokračuje město i v letošním roce. Momentálně se pracuje na jejím třetím úseku, probíhají zde výkopové práce.

V pořadí třetí úsek cyklostezky povede po pravém břehu řeky od budovy Povodí Ohře až k mostu, který vede k hlavnímu vlakovému nádraží. Úsek má měřit osm set metrů. Město na jeho vybudování opět obdrželo dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury jako v případě výstavby dvou předchozích úseků. Dotace pokryje 85% z celkové částky 3,5 milionu korun, na něž další část cyklostezky vyjde. Dokončena by měla být do poloviny letošního prosince. Asfalt stezky bude vhodný nejen pro cyklisty, ale také pro in-line bruslaře jako tomu je u předchozích úseků. Nově budovaná část s nimi bude propojena přes Husitské náměstí. Sportovci se po jeho překonání budou moci vydat rovně uličkou U Oharky na Okurkové náměstí u čerpací stanice Benzina. Dále pak k řece po pravém břehu, který v nedávné době prošel velkou revitalizací, až k lávce u koupaliště.  Za ní se mohou napojit na úsek cyklostezky, který byl jako první vybudován již ve druhé polovině roku 2013. Dostanou se však na něj také z Husitského náměstí, přes železný most, kdy kousek před uhelnými sklady odbočí ze silnice doleva na cyklostezku. Vznikl tak jakýsi uzavřený sportovně-relaxační okruh okolo řeky. Další úsek cyklostezky pak vede k železničnímu mostu u Libočan, propojení mezi těmito dvěma úseky však zatím vedou pouze po přírodní cestě. Po dokončení prací na třetím úseku cyklostezky, budou její dosud postavené části měřit přibližně 2,5 km. Propojují je mezi sebou silnice a málo frekventované cesty.
Do výstavby dalších úseků cyklostezky Ohře se chce pustit Ústecký kraj. Jako jedno z prvních by mělo vzniknout propojení Poláků a Nové Vísky u Rokle, kde v současnosti musí cyklisté jet po frekventované silnici na tahu Žatec – Kadaň. Kraj plánuje také výstavbu jejích částí mezi Nechranicemi a Žatcem – kolem Stroupče do Přívlak a dále v lokalitě mezi Březnem a městem Louny. Zatím však ještě nebylo rozhodnuto, kdy by se stavební práce měly rozběhnout.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video