První adventní neděle přichází

Alla Želinská 2015-11-26 11:27:00

Podbořansko – Tradiční rozsvícení vánočních stromů, adventní setkání, koncerty, trhy rozezní a provoní náš region už o nadcházejícím víkendu.

Advent na zámku v Krásném Dvoře oznámí již v pátek 27. listopadu adventní koncert v zámeckém Velkém sále. Skvělí mladí sólisté slibují příjemný hudební zážitek a krásné přivítání letošního adventu. V sobotu 28. listopadu na nádvoří zámku budou po celý den tradiční adventní trhy. Ve Velkém sále tento den od 10 hodin slavnostně přivítají do života nové občánky obce. První adventní neděli pak na návsi v Krásném Dvoře se koná slavnostní odhalení sv. Floriána a rozsvícení vánočního stromu. Program začne ve 14 hodin, vystoupí např. Australian Buškovice, škola i školka, večer rozzáří ohnivá show a lampiónky přání.
Sobota 28. listopadu se ponese v adventním duchu také v Kryrech a v Nepomyšli. Na kryrském náměstí od 10 hodin se otevře zvonečkový adventní jarmark a vpodvečer se rozsvítí vánoční strom. Nepomyšlský přírodovědný kroužek Pandíci přichystal na sobotu veselí především pro seniory, ale zvány jsou celé rodiny. V kulturním domě v Nepomyšli totiž v 15 hodin začne adventně laděný Den důchodců s tanečním vystoupením, pohádkou, vtipnými scénkami dětí z Pandíků, vystoupením Kryrských mažoretek.
V neděli se rozsvítí vánoční stromy v Podbořanech, Lubenci, ve Vroutku. Masarykovo náměstí v Podbořanech již od rána zaplní stánky adventního jarmarku, ve 14 hodin začne kulturní program, který vyvrcholí v 17 hodin rozsvícením stromu. Lubenec připravil předvánoční setkání u betlému s burzou receptů i ochutnávkou a výměnný antikvariát, v 17 hodin tam slavnostně zapálí první svíčku na adventním věnci a rozsvítí vánoční strom na návsi. Ve Vroutku na náměstí se od 15 hodin odehraje Adventní kouzlení s vánočním jarmarkem.
Obec Očihov tradičně na začátku prosince pořádá předvánoční posezení s občany, kdy hodnotí uplynulý rok, seznamuje lidi s nejbližšími plány. Setkání letos proběhne v pátek 11. prosince od 18 hodin v kulturním domě v Očihově. Přijďte!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video