V divadle vystavují Josef a Martin Štrossovi

Iveta Drlíková 2016-01-22 10:53:00

Na cestě, je název blížící se výstavy fotografií Josefa a Martina Štrossových v prostorách žateckého divadla. V pondělí 25. ledna v 18 hodin ji otevře slavnostní vernisáž s překvapením. O hodinu později vystoupí v divadelním sále jejich otec, písničkář Pepa Štross, který v Žatci poprvé zahraje se svým synem z druhého manželství, Matějem.   (foto: Martin Štross)

Z větší části je výstava věnovaná fotografiím staršího z bratrů, Josefa, kterému se jeho cestovatelská vášeň stala osudnou. Před 8 lety na cestě po africkém kontinentu v nedožitých pětatřiceti letech zemřel na srdeční selhání. Jeho fotografie doplní snímky mladšího Martina a ještě Libora Richtera, šikovného to astrofotografa. Oba bratři toho s batůžkem a fotoaparátem procestovali opravdu hodně. K vidění tak budou snímky téměř ze všech světových kontinentů. Na výstavě představí fotografie například z Barmy, Laosu, Vietnamu, Nového Zélandu, Mexika, Hondurasu, Peru, Ugandy, Venezuely, Indonesie a dalších zemí.
„Na cestách nejraději fotím místní lidi, kdekoliv jsem se s nimi potkal, byli vždy úžasní“ přibližuje Martin Štross, na koho míří svým objektivem nejčastěji. „Jen jednou se nám podařilo s Pepou vycestovat společně. To když jsme s divadelním souborem Jitřenka (dnešní Opera) navštívili před lety naše krajany v rumunském Banátu a hráli pro ně. To byl moc krásný zážitek. Pak už jsme kvůli pracovním povinnostem jezdili každý zvlášť,“ vysvětluje Martin, který po nenadálém bratrově skonu musel převzít plnou zodpovědnost za společnou firmu Fotostudio Spoušť. Vystudovaný fotograf Josef Štross ji založil v Žatci krátce po Sametové revoluci.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video