Premiéra klepe na dveře: Žatečtí filmaři dokončili akční story

Iveta Drlíková 2016-02-16 14:43:00

Premiéra akčního krátkometrážního filmu „Hloubka ostrosti“ se blíží. Výsledek několikaměsíční práce žateckých filmařů, v čele s jeho producentem, kameramanem a režisérem Lukášem Šimandlem, spatří domácí publikum poprvé v sobotu 20. února od 20 hodin na plátně městského divadla. Lístky jsou na pokladně ještě k dostání. „Na premiéru by měli dorazit všichni aktéři. Chybět bude ale určitě Karlos Vémola, který si zahrál bodyguarda. Žije v Anglii a nějak se mu jeho podnikání vymklo z rukou a teď si odpykává roční trest ve věznici. Jelikož film má stopáž cca 25 minut, tak máme pro diváky připraveny další krátké snímky podobného ražení, takže program bude tak na hodinku. Pokud vše klapne, moderovat ho bude náš hlavní padouch Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy. Po zakončení promítání bude pro návštěvníky připravena after párty na Černém Orlovi, kde vše společně probereme,“ přibližuje premiéru Lukáš Šimadl.

Film Hloubka ostrosti není jeho prvním počinem. Za sebou má stovky hodin natáčení pro TV OK Plus, řadu spotů a také akční parodii Liga Nepotřebných, se kterou se dokonce dostali do širší kinodistribuce. Spolehnout se může na řadu svých přátel, s nimiž si postupně plní své filmařské sny. „Vždy mě bavilo sledovat kvalitně natočené akční scény a chtěl jsem si to jednou zkusit. V Hloubce ostrosti jsem tak využil i speciální kameru, která mi dovolila hodně si hrát se zpomalenými záběry. Ty při bojových scénách vypadají moc dobře. Akční věci mě prostě baví, uvidíme, jak se film chytne u di-váků. Určitě ale plánujeme s tou mojí bandou další počin ala Liga Nepotřebných. Máme ten náš humor hrozně rádi, tak si v létě chceme natočit takovou zombie parodii,“ prozrazuje Lukáš Šimandl, který se teď plně věnuje finalizaci aktuálního snímku, své dal-ší umělecké záměry.

Samotné natáčení trvalo šest dní, štáb vystřídal několik lokací v Žatci a v Praze. Ke konci minulého roku natočený materiál putoval k Lukášovi do střižny a momentálně se k němu přidává hudba, kterou složil Ondřej Konvička. Scénář k filmu napsal a práce po-mocného režiséra se ujal Jaroslav Wagner ze Žatce. „S výsledkem jsem určitě spokojený, hlavně mě potěšilo to nadšení týmu lidí, kteří do toho se mnou šli. Doufám, že to na filmečku bude znát,“ věří Šimadl, jemuž se povedlo do snímku obsadit známé české fightery, kteří ve svém ranku patří nejenom u nás ke špičkám v bojových sportech.  Hlavní roli soukromého očka – fotografa si tak zahrál Ondřej Malina, výborný český aikidista a kaskadér, záporáka si s chutí střihnul Michal Kavalčík, známý jako Ruda z Ostravy. Jeho bodyguardy pak reální fighteři Karlos „Terminátor“ Vémola, či Petr „Monster” Kníže. V roli zloděje se divákům představí další špičkový bojovník Jiří Žák a ve vedlejších rolích pak i řada Žatečanů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video