Klienti Lormu vystavují ve Sladovně

Iveta Drlíková 2016-02-17 14:58:00

Galerii Sladovna zdobí od minulého týdne obrázky klientů žatecké organizace Kamarád – LORM. Svá dílka zde v únoru vystavují Rudolf Klouček a Marie Brožková, v březnu je nahradí výtvarné práce Václava Peroutky a Karly Řehákové. Výstava je prodejní. Získané finance použijí autoři k nákupu dalších malířských potřeb. Případně jim můžete přispět darováním pastelek a dalších věcí, bez kterých se jejich výtvarná činnost neobejde. Aktuální výstavu najdete v přízemí galerie.

Z obrázků, které vystavuje Rudolf, číší radost, jsou plné barev a pozitivní energie, konečně jako sám jejich autor. „Ruda je milý, společenský a veselý člověk. Malování je jeho velkým koníčkem a zabírá mu nejvíc volného času. Rád poslouchá hudbu a seznamuje se s novými lidmi. Momentálně má jedno velké přání, koupit si discman, aby na něm mohl poslouchat své oblíbené písničky,“ prozrazuje o něm jeho asistent Jakub Kapic, který Rudovi, jenž bydlí samostatně, pomáhá v běžném provozu.
Rudolf Klouček se do Žatce přestěhoval z Postoloprt, kde ho měli všichni moc rádi. Že je schopný žít sám, si nejprve vyzkoušel v chráněném bydlení, které v Žatci provozuje Kamarád LORM. Ve všední dny dochází tvořit do chráněné dílny této organizace. Komunikativní a veselá je i Marie Brožková, která ve Sladovně vystavuje akvarely inspirované arabskou kulturou. „Maruška také bydlí ve svém bytě a většinu věcí spojených s domácností zvládá sama. Zajímá se o arabský svět, který by jednou ráda navštívila. Ráda maluje, je společenská a pravidelně navštěvuje výstavy a jiné společenské akce. Za své životní poslání považuje pomoc druhým lidem,“ přibližuje tuto autorku Jakub Kapic.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video