Nejvyšší florbalová soutěž nabídne utkání v lounské sportovní hale, již tuto neděli

Lucie Steklá 2016-02-26 13:19:00

Louny – Na elitní florbal se mohou příznivci tohoto sportu tuto neděli těšit v Lounech. Tipsport superligu do města vyvezou Vinohrady. Utkání posledního 22. kola základní části Tipsport Superligy mezi Vinohrady a Chodovem se uskuteční v městské sportovní hale Louny. Zápas je na programu 28. února od 17 hodin.

Superliga i letos pokračuje v zavedené tradici, kdy elitní florbal proniká i do regionů, ve kterých by se za normálních okolností neobjevil. Díky výjezdním utkáním však taková možnost je. Tentokráte Superligu vyváží Sokol Královské Vinohrady, který se na neutrální půdě v Lounech utká v pražském derby s Chodovem. „Jsem rád, že jsme se rozhodli právě pro Louny. Hledali jsme město, kde jsou lidé zvyklí fandit sportu a zároveň je v přilehlém regionu potenciál pro rozvoj florbalu. Louny to splňují na sto procent, protože se zde hrála na nejvyšší úrovni házená, a tak věřím, že si místní fanoušci sportu užijí utkání nejvyšší soutěže beze zbytku, zvlášť když vezeme tak atraktivního soupeře, jakým je Chodov,“ neskrývá nadšení prezident florbalového oddílu TJ Sokol Královské Vinohrady Luděk Pokorný. A vzápětí ocenil přístup domácího klubu. „Místní oddíl TJ Lokomotiva má k celé akci od počátku velmi aktivní a pozitivní přístup, a už kvůli tomu doufám, že se dočkáme plné haly,“ přeje si Pokorný vyprodané hlediště. „V neposlední řadě je pro nás výjezdní utkání možností propagovat naše partnery i mimo území hlavního města a nabídnout jim tak opět něco navíc,“ dodává prezident vinohradského klubu.
Fanoušci v Lounech se mohou ve sportovní hale těšit nejen na superligový florbal. Celý den začne mládežnickým turnajem, připravený bude fotokoutek s rekvizitami, kterým bude vévodit pohár pro mistra České Republiky nebo komfort zóna, kde si budou moci diváci odpočinout v pohodlných sedacích vacích. Přestávky vyplní vystoupení v podobě aerobicu a významná část bude věnována představení lounského florbalového oddílu a o celkovou atmosféru by se měli postarat také dva maskoti – vinohradský Pan Knír a SuperfináleMan, symbol vrcholu českého klubového florbalu.
Sokol Vinohrady si do Loun pozve opravdu silného soupeře. Chodov se nachází na druhé příčce superligové tabulky v těsném závěsu za vedoucí Boleslaví. Ve svém středu má i několik reprezentantů – kanonýra Toma Ondruška, obránce Tomáše Sýkoru či brankáře Jana Baráka. V jeho sestavě rovněž figurují další opory Patrik Dóža a Miloš Tyl, kteří patří mezi nejproduktivnější hráče Superligy.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video