Korunku Dívky roku získala Kateřina Müllerová

Veronika Salášková 2016-03-15 11:16:00

Žatec – Soutěž mladých děvčat Dívka roku se v Žatci konala již po šestnácté. Letos měla rekordně vysoký počet finalistek – čtrnáct. Ty se spolu utkaly ve čtyřech disciplínách na finálovém galavečeru v sobotu 12. března v žateckém divadle. Korunka vítězky se po jeho skončení zatřpytila na hlavě dívky s číslem 9 Kateřiny Müllerové ze Žatce. Ta okouzlila nejen porotu, ale i diváky v sále a stala se i jejich Miss sympatie.

Do letošního ročníku se přihlásil nebývale vysoký počet dívek – 35. Organizátoři proto uspořádali casting, kde vybrali sedmnáct děvčat. Nakonec po odstoupení tří z nich ze soutěže se zformovala finálová čtrnáctka. Ta se následně scházela každý pátek podvečer na nácviku na galavečer v žateckém Domě dětí a mládeže. Proběhla zde také dvě soustředění dívek, to druhé si vyžádaly samy soutěžící, které braly přípravu na galavečer velmi poctivě. Samy se zapojily do vymýšlení choreografie společných čísel.
Finálový galavečer tak tuto sobotu divákům nabídl jako překvapení např. předtančení na motivy muzikálu Pomáda, kde spolu se čtrnáctkou finalistek zatančili i dva Travoltové a loňská vítězka žateckého a celostátního kola soutěže Denisa Czervoniaková z Postoloprt. Ta se současně stala také patronkou letošního ročníku žatecké Dívky roku a aktivně se zapojila do jeho organizace i propagace a v průběhu galavečera vystoupila jako mažoretka. Dívky pro soutěž připravovaly prezidentka soutěže Oldřiška Provazníková st. a Oldřiška Provazníková ml., Petra Pachtová, Míša Klánová a Radek Komoráš.
Pomáda a téma léta a prázdnin se nesly celým večerem. Letos poprvé ho uváděla nová moderátorská dvojice otec a syn – Radek a Dan Komorášovi. Tradiční moderátorka Radka Mašková, která po řadu let soutěží provázela spolu s Radkem Komorášem, tento rok usedla do křesla porotkyně. Novinkou letos bylo, že se nový moderátor zapojil spolu s parťákem Honzou v rolích dvou Travoltů do několika společných výstupů soutěžících. Na finalistky čekaly čtyři soutěžní disciplíny. První s nich byla ta tradičně nejobávanější – rozhovor s moderátorem, druhou cvičení aerobicu. Ve třetím úkolu měly dívky možnost představit své koníčky a talenty, byla jím volná disciplína. Kromě různých tanců dívky předvedly třeba natáčení videa na youtube, hru na trubku či recitaci. Poslední disciplínou pak byla módní přehlídka. V programu vystoupili mimo jiné také známí hosté – vítězka Česko Slovenské Superstar Sabina Křováková a finalisté poslední Superstar Dalibor a Sabina Slepčíkovi, kteří také dekorovali vítězky soutěže.
Porotu ze všech čtrnácti finalistek nejvíce okouzlila dívka s číslem 9 Kateřina Müllerová ze Žatce, která se také stala Miss Sympatie publika v divadle. První vicemiss se stala Anna Řebíčková s číslem 16 ze Žatce a druhou vicemiss Jessika Nikola Holasová ze Slaného, která soutěžila s číslem 10. Do oblastního kola v Plzni se spolu s nimi podívá i čtvrtá dívka Karolína Pohořálková z Postoloprt, kterou soutěží provázelo číslo 11. Miss Sympatie našich čtenářů se stala Jiřina Pachtová s číslem 3. Získala 493 hlasů z celkových 1200, které se do naší ankety zapojily.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video