Příběhy našich čtenářů: Soused rodině vyhrožoval zabitím

Veronika Salášková 2016-03-15 11:32:00

Žatec – Vztahy mezi sousedy nemusí být vždy zrovna přátelské, ba právě naopak často jsou plné zášti a sporů. Někdy se může dokonce stát, že přerostou až v nenávist a ve výhružky fyzickým napadením či dokonce zabitím. Své o tom ví František F. ze Žatce, který toto se svou rodinou prožíval několik měsíců. Vyhrožoval jim soused, který bydlel v panelovém domě v bytě pod nimi. Rodina musela dokonce na několik týdnů svůj byt kvůli bezpečí opustit.

Vše začalo vloni v říjnu. „Večer předtím se ozýval z bytu pod námi křik a hádky, když se muž hádal se svou ženou. Následně ji vyhodil ven. Druhý den ráno, byla sobota, asi v 9.30 hodin venku sprostě nadával. Křičel a vyhrožoval fyzickým napadením a likvidací mé rodině a i dalším sousedům a dokonce i kolemjdoucím na ulici. Snažil se vykopnout dveře od našeho bytu. Volal jsem policii. Ta přijela a souseda uklidnila. Na vazbu ho ale za to odvézt nemohla,“ popisuje František F. počátek potíží se sousedem. Dodává, že do té doby mezi nimi žádné problémy nebyly. Výhružky a řev se pak často opakovaly. Muž křičel a vyhrožoval sousedům ze svého bytu tak, aby ho slyšeli. „Od října jsme tu žili v nejistotě. Vyměnili jsme zámky. Byt jsme lépe zabezpečili. Na noc jsme přesouvali komodu ke dveřím do bytu. Koupili jsme si plynovou pistoli, pepřové spreje. Báli jsme se, hlavně o děti,“ popisuje František F., jak jeho rodina žila několik měsíců.
Povedený soused byl v prosinci a lednu souzen za své chování a vyhrožování sousedům i lidem na ulici, dostal za to 18 měsíců za mřížemi. Problémy a chování souseda se dále vyhrocovaly. „Než nastoupil v lednu výkon trestu, tak se celá naše rodina na poslední tři týdny kvůli bezpečí z bytu odstěhovala a bydleli jsme u rodiny v jiném městě,“ dodává. Rodině se tak ulevilo. V současné době běží proti sousedovi další trestní stíhání.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video