Hasiči slavili s pilou a džbánem

Jan Vnouček 2011-09-14 00:00:00

Krásný Dvůr – Na koupališti v Krásném Dvoře se v sobotu konala soutěž O putovní džbán starosty OSH Louny a starosty OÚ Krásný Dvůr. Závod sice byl součástí okresního kalendáře v požárním sportu, ale probíhal v uvolněné atmosféře a svým charakterem byl hlavně oslavou 138 let trvání hasičů v pořadatelské obci. Úvodem všech patnáct mužských a dvě ženská družstva přivítal starosta Okresního sdružení hasičů Louny Jiří Henc a předal dárek starostovi obce Františku Kunovi k jeho kulatému životnímu jubileu. Pak starosta krásnodvorského SDH Miloš Vaňourek vysvětlil pravidla. Běžely se dva požární útoky, první klasický, druhý ztížený řezáním dřevěného polena. Ze slušivé uniformy do závodního se převlékl i Henc. A přestože je koštický, vzal si dres SDH Libočany. 

„J e jich málo, tak mě požádali, jestli bych jim nepomohl,“ zdůvodnil svou aktivní účast. A po prvním doběhu se cítil dobře. „Super pocit. Dělal jsem to celý život. A teď když funkcionařím, tak mi to chybí. Proto si to na stará kolena občas zase rád zkusím,“ smál se, protože ještě něvěděl, že si při druhém startu roztrhne prst na ruce a bude muset na pohotovost na sešití. „Teď na mě všichni ukazují, že jsem jednička,“ zlehčoval později své zranění a vztyčeně zafačovaný prst. Být jedničkou chtěli ale být i ostatní. „Přijeli jsme vyhrát. Jen je otázkou z které strany,“ žertoval petrohradský Václav Sochor. „Prioritou je porazit Krásný Dvůr na domácí půdě a vrátit mu porážku,“ tvrdil rozhodně velitel SDH Petrohrad. Své ambice neskrývali ani Podbořanští. „Chceme navázat na sérii úspěchů, kdy jsme letos dvakrát porazili Lubenec,“ připomněl jejich trenér Ondřej Dragula nedávné vítězství nad okresními šampióny. „Proto trénujeme třífázově, třikrát ročně,“ přidal vtípek, ale pak pokračoval již vážně. „Mančaft mám složený ze samých odrostlých dětí, které u nás začínaly a dneska je jim už přes osmnáct. A k tomu je hasičský sport dobrý. Vyplňuje mladým volný čas a pomáhá je u nás udržet, i když ještě nesmí k zásahům,“ zamyslel se Dragula.
Cenný skalp družstev z Podbořanska, Lounska, Žatecka, Chomutovska, Rakovnicka a Karlovarska nakonec překvapivě získali hasiči ze Slavětína, kteří pohár vyfoukli mladšímu týmu domácích a třetím Podlesicím. Mezi ženami si první místo vybojovaly hasičky z SDH Chlum-Ryšín, druhé skončily Krásnodvoračky.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video