Město bojuje s nepořádkem u kontejnerových stání: Dohled zvýšili strážníci, padají vysoké pokuty, radnice zajistila mimořádné sv

Lucie Steklá 2016-04-06 09:52:00

Louny – Problém s odpadem, nepořádkem u kontejnerových stání i s lidmi, kteří odpad sice třídí, ale ne do kontejnerů, kam patří, se v Lounech stupňuje. Situaci bedlivě sleduje nejen radnice ale hlavně městská policie. Jen během minulého víkendu byli lounští strážníci přivoláni ke čtyřem případům, jež se týkaly odpadů. Právě to, že lidé upozorní na osoby, jež dělají u kontejnerových stání nepořádek, či tam odkládají to, co nemají, může pomoci udržet ve městě pořádek.

Nepořádek hyzdí město
Hromady odpadků u kontejnerových stání mezi popelnicemi navíc často rozfoukává vítr po celých ulicích. Kusy nábytku hyzdí město, dokud je neodvezou buď popeláři, nebo přičinliví občané. Ti ale působí další nepořádek samotným rozebíráním nábytku. Radnici ale došla trpělivost. Vysvětlování a řekněme vychovávání obyvatel Loun bylo dost. Nyní tedy přijdou na řadu represe v podobě vysokých pokut pro hříšníky.
Strážníci kontrolují sídliště
Městští strážníci již druhým týdnem každé ráno objíždějí každé kontejnerové stání v Lounech. „Monitorují jejich stav a radnice vyhodnotí, kde je situace nejhorší. Nebudeme tolerovat jakékoliv odkládání čehokoli ke kontejnerům. Pokud stav na sídlištích nepůjde zlepšit jinak, půjde to přes represi a vysoké pokuty pro ty, kteří budou při takovém jednání přistiženi,“ říká důrazně lounský starosta Radovan Šabata. Pokud se chování občanů radikálně nezmění, je možné, že radnice přistoupí k nejméně oblíbenému kroku vůči občanům –  bude nutné zvýšit poplatky.
Svozy a peníze navíc
„V minulých dnech město zajistilo mimořádné svozy odpadu. Městskou pokladnu to samozřejmě bude stát peníze navíc. Během velikonočních svátků drželi na naši žádost pracovníci firmy Marius Pedersen, která zajišťuje svoz a likvidaci odpadu, pohotovost. Bylo to pro případ, že by během prodlouženého volna byly někde kontejnery přeplněné,“ dodal Šabata.
Padají vysoké pokuty
Zvýšený dohled strážníků, ale již i obyvatel sídlišť, kterým není vzhled kolem jejich obydlí lhostejný, se ukázal během uplynulého víkendu. V pátek strážníci pokutovali po desáté hodině dopolední ženu, která na křižovatce ulic Vrchlického a Na Valích do separovaného odpadu uložila polystyrén. Problém s lidmi, kteří se v popelnicích přehrabují, občané nahlásili v neděli dvakrát, jednu osobu strážníci zjistili přes kamerový systém. Všem těmto osobám byla uložena bloková pokuta a nepořádek po sobě musely uklidit. Nepořádek kolem popelnic není jen estetický a ekonomický problém. Souvisí s ním také s množení škůdců. „Všichni tu žijeme, všichni se na to musíme koukat. Jde přeci o porušování městské vyhlášky” zlobí se místostarosta Jan Čermák.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video